Hlavní obsah

Další úprava kalendáře, šampionát tahačů by měl začít v Mostě

Praha
Aktualizováno

O dva z osmi závodů přišli, šest podniků však stále zbývá. Letošní ME tahačů by podle posledních informací mělo začít na konci prázdnin v Mostě, konec sezony je naplánován na 15. listopadu do Misana. Z termínové listiny kvůli pandemii koronaviru nejprve vypadl závod v Německu, nyní i na Slovensku. Závodu v Mostě nadále zůstává termín 29.-30. srpna.

Foto: Buggyra media

Tři, dva, jedna - start! Také šampionát tahačů vyhlíží odložený začátek sezony.

Článek

Termínová listina se neustále mění a všichni doufají, že poslední verze už bude definitivní.

"Maďarská vláda oznámila zákaz akcí s více než 500 lidmi až do 15. srpna, takže závod na Hungaroringu se bude místo června nově konat 17. a 18. října. Termín ještě podléhá potvrzení FIA. Přes veškeré úsilí nebylo bohužel možné najít nový vhodný termín pro závod na Slovensku," informuje promotérská organizace ETRA.

„I když se nám snižuje počet závodů, musím říct, že promotér odvádí skvělou práci," říká na týmovém webu Jan Kalivoda, manažer roudnické Buggyry. „Proti původnímu plánu jsme zatím přišli pouze o dva závody, což lze považovat za úspěch z kategorie mimořádných. Začátek v Mostě nám pochopitelně vyhovuje."

Podle týmové jedničky Adama Lacka se menší počet závodů automaticky nerovná nižší hodnotě případného úspěchu. „Je to dvojsečné. Více závodů rovná se více možnostem napravit případný výsledkový výpadek. Každá chyba se ve větší míře promítne do celkového výsledku. Uvidíme..." těší se exmistr Evropy.

Na největší porci závodů se z řad pilotů Buggyra Racing těší Téo Calvet, který bude startovat rovněž v domácím šampionátu. Užije si především v Le Mans, na slavném okruhu absolvuje dvojnásobnou porci závodů, neboť evropské mistrovství koliduje termínově s francouzským. „Nemyslím si, že bych s tím měl mít problém. Rád závodím, každopádně nezávidím mechanikům," usmívá se mladík z Francie.

V Mostě by se měla premiérově představit i šestnáctiletá Aliyyah Koloc, která je se sestrou Yasmeen v hledáčku českého promotéra Antonína Charouze a především týmu F4 Ralfa Schumachera. „Vzhledem k tomu, že jsem doposud nezávodila, nemám abstinenční příznaky. V Mostě jsem hodně testovala, pro začátek se jedná o ideální okruh," libuje si Aliyyah.

Upravený kalendář sezony tahačů
29.-30. srpnaMost (ČR)
12.-13. záříZolder (Belgie)
26.-27. záříJarama (Španělsko)
3.-4. říjnaLe Mans (Francie)
17.-18. říjnaHungaroring (Maďarsko)
14.-15. listopaduMisano (Itálie)
ZrušenoNürburgring (Německo)
ZrušenoSlovakiaring (Slovensko)

Reklama

Související témata: