Hlavní obsah

Červená vlajka na virtuálním Slovakia Ringu, Calvet stále třetí

Roudnice nad Labem

Evropská trucková špička se sešla na třetím podniku virtuálního šampionátu na Slovakia Ringu. Téo Calvet statečně bránil třetí pozici v celkovém hodnocení závodní série. Nechyběli ani týmoví parťáci Adam Lacko a Aliyyah Koloc.

Foto: Buggyra media

Tahače zatím závodí jen virtuálně...

Článek

Téo Calvet, letošní posila Buggyry, se s nástrahami třetího podniku ETRC digital pral statečně. „Poprvé jsem si vyzkoušel virtuální trať na Slovakia Ringu až před oficiálním tréninkem. Okruh je hodně záludný, proto se mi nedařilo jako v předchozích závodech. Ale při druhé soutěžní jízdě jsem se již cítil mnohem lépe," reagoval francouzský mladík, který stále drží třetí příčku v průběžném hodnocení šampionátu.

Stejně jako ve skutečnosti, tak i virtuální Slovakia Ring ukrývá nejednu nástrahu. „Nevyzpytatelná trať plná dlouhých táhlých zatáček. Osobně jí nemám moc rád, proto i virtuální závod byl pro mě hodně náročný a klouzalo mi to skoro jako v reálu," hodnotí Adam Lacko, šampión z roku 2017. „Navíc mě hodně mrzí zásah ředitelství závodu, které při druhé soutěžní jízdě vydalo pokyn k restartu po sérii nehod v prvním kole, zrovna když jsem byl v čele startovního pole. V reálných závodech je červená vlajka důležitá pro bezpečnost, ale ve virtuálu mně toto pravidlo přijde zbytečné," dodává Lacko.

Za nejpočetnější tým seriálu, startovala v neposlední řadě stále 15letá závodnice Aliyyah Koloc. „Závodění na simulátorech mě baví, beru to jako skvělou přípravu na reálné závodění. Sice byl letos plánovaný podnik na Slovakia Ringu zrušen z důvodů opatření proti pandemii, ale i tak věřím, že se mi zkušenost z virtuálního závodu bude hodit také při opravdových závodech," hodnotí talentovaná závodnice další premiéru na startu své kariéry.

Reklama

Související témata: