Hlavní obsah

Vršecký slavil s tahačem na Nürburgringu vítězství a třetí místo

David Vršecký vyhrál závod s hendikepem v úvodním dnu šestého dílu mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu. V předchozí první pohárové jízdě skončil jezdec týmu Buggyra třetí při triumfu stájového kolegy Markuse Bösigera ze Švýcarska. V průběžném pořadí je Vršecký stále druhý za Španělem Antoniem Albacetem, který o jeden bod zvýšil náskok na 23 bodů, průběžně devátý František Vojtíšek s renaultem získal jen tři body za osmé místo ve druhém pohárovém závodě.

Článek

Vršeckému nevyšel stejně jako před rokem měřený trénink a čtvrtý čas znamenal na startu místo ve druhé řadě. Před závodem navíc začal drobný déšť. "Nakonec pršet přestalo, ale stejně to klouzalo," řekl Vršecký spolupracovníkovi ČTK. Zatímco Bösiger si jel pro vítězství, před Vršeckým bojovali Albacete s Jochenem Hahnem ve vozech MAN a kolo před koncem německý pilot opustil v přemíře snahy trať. "Asi bych mu měl za třetí místo jít poděkovat. Nejsem škarohlíd, ale škoda, že s sebou nevzal Antonia...," dodal s nadsázkou Vršecký.

Před startem druhé pohárové jízdy si osm nejlepších jezdců úvodního závodu tradičně prohodilo pořadí a Vršecký vytěžil z vynikajícího startu. Z páté pozice se hned posunul na třetí a na konci čtvrtého kola už byl v čele. "Zbytek závodu jsem si užil," konstatoval Vršecký.

Šestý závod ME tahačů na Nürburgringu:
První závod:
1. Bösiger (Švýc./Buggyra) 23:54,502, 2. Albacete (Šp./MAN) -3,1, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -5,5, ...Vojtíšek (ČR/Renault) nedokončil.
Druhý závod:
1. Vršecký 25:25,710, 2. Hahn (Něm./MAN) -0,61, 3. Albacete, ...8. Vojtíšek -34,17.
Pořadí ME:
1. Albacete 272 b., 2. Vršecký 249, 3. Bösiger 207, ...9. Vojtíšek 68.
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra (Bösiger, Vršecký) 516, 2. MAN-Hahn (Hahn, Szobi) 330, 3. Renault (Altenstrasser, Vojtíšek) 305.

Reklama

Související témata: