Hlavní obsah

Auto nereaguje! Šestnáctiletá závodnice v plné rychlosti havarovala

Grobnik

Všem zatrnulo. Auto přestalo reagovat, mladá závodnice v plné rychlosti 140 kilometrů za hodinu havarovala. Karambol Yasmeen Kolocové na okruhu v chorvatském Grobniku se naštěstí obešel bez vážnějších následků, členka týmu Buggyra je v pořádku. Její sestra Aliyyah si odvezla hned čtyři poháry za první místa.

Havárie Yasmeen Kolocové na okruhu v chorvatském GrobnikuVideo: Buggyra

 
Článek

Závody v chorvatském Grobniku byly pro Buggyru prvním závodním víkendem v nové sezoně. Vyslala tři speciály s jezdci z programu Buggyra Academy. Yasmeen Kolocová se postavila na start ve Formuli 4, její sestra Aliyyah usedla za volant Renaultu Clio Cup a Michal Makeš si poprvé v závodním tempu vyzkoušel svoji novou Cupru Leon TCR ze stáje Mičánek Motorsport.

Yasmeen nabrala velmi nepříjemné zkušenosti.

„Její závodní víkend jsme byli bohužel nuceni předčasně ukončit. Hned v prvním závodě ji totiž potkala technická závada, kvůli které vyletěla ve 140 km/h mimo trať a její formule byla příliš těžce poškozena," poukazuje Tomáš Enge, mentor programu Buggyra Academy.

Foto: Buggyra media

Yasmeen Kolocová na startu jízdy, která skončila havárií.

„Samozřejmě velmi nepříjemná situace, ale Yasmeen je naštěstí v pořádku a psychicky to zvládá velmi dobře. Věříme, že díky této zkušenosti bude ještě silnější než kdy dříve. Stále ještě zjišťujeme, co se stalo, ale faktem je, že ve třetí zatáčce přestalo její auto reagovat na jakékoliv inputy řízení. Z Yasmeen se tak v tu chvíli stal pouhý pasažér a nehodě nemohla jakkoliv zabránit," popisuje Enge.

„Opravdu mě to mrzí. Myslím, že jsem si vedla celkem dobře, a najednou jsem prostě nemohla zatočit. Vlastně jsem v tu dobu byla na třetím místě ve skupině, takže jsem i trochu naštvaná, že to nedopadlo. Alespoň malou útěchou je pro mě sledovat, jak dobře se daří Aliyyah," líčí své pocity šestnáctiletá Yasmeen Kolocová.

Foto: Buggyra media

Aliyyah Kolocová si odvezla hned čtyři poháry za první místa.

Aliyyah se radovala hned čtyřikrát. Z Grobniku si odváží dvě skupinová vítězství ze sprintů, jedno z endurance a také cenu pro nejlepší ženu v Clio Cupu.

Makeš se zatím seznamuje s novým autem a je nadmíru spokojený, že v prvních závodech skončil na 8. a 7. místě a získal tak 10 bodů.

„Naši misi v Chorvatsku jsme splnili. Cílem byla jezdecká příprava na velké evropské a světové závody a neměli jsme tak v podstatě žádné očekávání ohledně umístění. Takže je krásný úspěch a rozhodně milé zpestření, že odsud odjíždíme celkem se čtyřmi trofejemi," hodnotí týmový manažer Jan Kalivoda.

Reklama