Hlavní obsah

Zanardi je po další operaci hlavy

Milán

Bývalý jezdec formule 1 Alex Zanardi se po vážné nehodě na handbiku podrobil čtvrté operaci hlavy. Čtyřnásobný paralympijský vítěz podstoupil úspěšný neurochirurgický zákrok už v sobotu a je po něm ve stabilizovaném stavu. Oznámila to milánská klinika San Raffaele, operaci si vynutily neupřesněné komplikace.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Bývalý jezdec formule 1 Alex Zanardi se po vážné nehodě na handbiku podrobil čtvrté operaci hlavy.

Článek

Třiapadesátiletý Zanardi byl na jednotku intenzivní péče v milánské nemocnici umístěn v pátek poté, co se zhoršil jeho stav v neurorehabilitačním centru v Costa Masnaga. V něm strávil pouhé tři dny. Předtím byl od 19. června, kdy se při nehodě srazil s nákladním vozem, hospitalizován v Sieně a podstoupil tam tři operace hlavy včetně náročně pětihodinové rekonstrukce obličeje. Od havárie byl připojen na plicní ventilaci a byl v umělém spánku, než jej lékaři postupně začali probouzet.

Zanardi, který v roce 2001 přišel o obě nohy po havárii v automobilovém závodě, utrpěl při nehodě nedaleko Pienzy mimo jiné vážné zranění hlavy a mnohočetné fraktury kostí v obličeji. Následkem může být poškození mozku, hrozí mu rovněž, že přijde o obě oči.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint