Hlavní obsah

Calvet si výhrou v posledním závodě vyjel celkový bronz

Praha

Francouzský mladík v barvách Buggyra Zero Mileage Racing uspěl i během posledního podniku digitální evropské truckové série. Na virtuální trati španělské Jaramy obsadil v druhém závodě 1. místo. Svým druhým vítězstvím v šampionátu si pojistil celkovou bronzovou pozici v pořadí ETRC digital.

Foto: Buggyra media

Digitální podoba evropského šampionátu tahačů.

Článek

Může být spokojený. „Opět to nebylo jednoduché. Startoval jsem z 5. pozice, což není ideální pro útok na vítězství. Dokonce jsem chvíli bojoval se svým týmovým parťákem Adamem Lackem. Podařilo se mi ho předjet a pak mi moc pomohl, když dokázal udržet další soupeře za svými zády. I díky jeho pomoci se mi podařilo dostat na první místo," hodnotí Téo Calvet.

Evropský šampión z roku 2017 Adam Lacko je se svým výkonem také spokojený. „První závod jsem si moc užil. Podařilo se mi pár předjetí a musel jsem si hlídat každý centimetr trati, skoro jako v reálných závodech. Do druhého závodu jsem startoval ze třetí pozice, ale nepodařilo se mi ji udržet. Proto jsem aspoň držel za sebou další soupeře, aby měl Téo klid vepředu," líčí Lacko.

Adam Lacko má za sebou nejdelší závodní pauzu v kariéře. Už ho svrbí ruce

sport.cz, Buggyra Racing

Závod v Jaramě ukončil celý virtuální truckový šampionát na okruzích. Celkovým vítězem se stal Norbert Kiss před Sashou Lenzem na druhé pozici. Na třetím místě doplnil stupně vítězů právě Téo Calvet.

Evropští truckeři se teď přesunou od svých závodních simulátorů na reálné tratě. Již příští víkend se na mosteckém autodromu uskuteční Czech Truck Prix, která bude poprvé v historii úvodním podnikem evropského šampionátu.

Reklama

Související témata: