Hlavní obsah

Kam se hrabe slon, 120 litrů bublifuku a závodní tahač skončil v bublině

Dosud držel rekord slon. Ten byl schován do mýdlové bubliny. Pěkné představení. Nyní největšího žijícího suchozemského savce přeskočil závodní tahač. Ano, truck. Ten pojízdný na čtyřech kolech. Stačilo 120 litrů bublifuku a světový rekord byl na světě.

Foto: Patrik Pátek

Bublinář Matěj Kodeš vytváří rekordní bublinu kolem závodního trucku stáje MKR Technology.

Článek

Čistota, vypnutá klimatizace a všechna zařízení  v hale vypnutá. Jinak by se úspěch nedostavil.

„Dosavadní rekord byl mezi vozidly Minicooper, ale jinak největší byl doposud v bublině slon. Tohle se nám podařilo výrazně překonat,“ usmál se spokojeně rekordní bublinář z Lysé nad Labem Matěj Kodeš, který tento průsvitný obal vytvořil na slavnostním otevření nového prodejního a servisního střediska Renault Trucks Praha v Čestlicích.

Bublinář Matěj Kodeš vytváří rekordní bublinu kolem závodního trucku stáje MKR Technology.foto: Patrik Pátek

Bublina měla po obvodu 24 metrů a její plochu tvořilo přibližně 120 metrů čtverečních. „Snažím se ukázat, co je možné pomocí bublifuku vůbec udělat, takže do repertoáru zařazuji i hvězdy s poměrně ostrými cípy. Lidé ale paradoxně nejvíc tleskají právě velkým bublinám,“ přiznal se Kodeš, který si pracovní směs vyrábí sám.

„Tahač byl skutečně výzva, bál jsem se, šlo o velké sousto,“ dodal bublinář, který se touto maxi bublinou zapsal do Guinessovy knihy rekordů.

Reklama