Hlavní obsah

Enge se po roční přestávce představí v závodu 24 hodin v Daytoně

PRAHA

Český automobilový jezdec Tomáš Enge se po roční přestávce opět představí v čtyřiadvacetihodinovém závodu v Daytoně. Čtyřiatřicetiletý pilot bude členem týmu Starworks Motorsport a usedne do vozu kategorie Daytona Prototype Ford-Riley.

Foto: bpa.com

Český pilot Tomáš Enge.

Článek

"Vozy Daytona Prototype se dají přirovnat k vozům kategorie GT1. Je to ovšem specifický vůz, který je hodně hravý, a já si jízdu s ním velmi užívám. Americké speciály nevypadají na pohled jako závodní prototypy, ale o to lepší a zábavnější je v tomto voze samotná jízda," uvedl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Liberecký rodák v Daytoně startoval již třikrát. V roce 2007 skončil se svými týmovými kolegy na šestém místě v absolutním pořadí, další dva ročníky nedokončil.

"Tým Starworks Motorsport zajel na začátku tohoto roku při oficiálních testech rekord okruhu a já doufám, že v nastavené rychlosti budeme pokračovat. Závod na čtyřiadvacet hodin není však pouze o rychlosti, ale také o spolehlivosti," podotkl Enge. Dalšími členy jeho posádky budou loňský vítěz závodu Ryan Dalziel, Mike Forest a Colin Braun.

Úvodní díl seriálu GRAND-AM Rolex Sports Car Series 2011 začne čtvrtečními volnými tréninky. Sobotní závod odstartuje v 21:30 SEČ a vysílat jej bude Eurosport 2.

Reklama

Související témata:
Dayton