Hlavní obsah

Velké finále sezony v Le Castellet

Brno

Sezona končí. Již o víkendu se na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet uskuteční závěrečný podnik nejrychlejšího pohárového seriálu Lamborghini SuperTrofeo Europe. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra vyráží na Francouzskou Riviéru v pozměněné sestavě a s nadějí na celkové umístění v LB Cupu.

Foto: Buggyra media

České barvy Mičánkova týmu v čele závodu v Barceloně.

Článek

Jakub Knoll se po havárii v Barceloně stále necítí dost fit, proto jej v posádce s Bronislavem Formánkem vystřídá další ostřílený jezdec Josef Záruba.

„Jakuba stále trápí bolesti v oblasti žeber. Proto jsme se dohodli, že po Spa-Francorchamps vynechá i závody ve Francii. S Broňkem Formánkem tak do vozu opět po čase usedne Josef Záruba. Oba se velice dobře znají a stejně tak znají i trať z jarního testování. Věřím tedy, že je v našich možnostech přivézt domů velice dobrý výsledek," vysvětluje Jiří Mičánek jr., týmový manažer.

Stejná očekávání jsou pak vkládána do druhé posádky, kterou tvoří Libor Dvořáček a Kurt Wagner. Aktuálně jim v hodnocení LB Cupu patří celkové třetí místo.

„Libor s Kurtem jsou konzistentní od prvního závodu. Sbírají body i poháry, a tak si přejeme, ať jim forma vydrží i pro závěrečný víkend. Oba by si dobrý výsledek zasloužili a my jako tým uděláme vše, abychom jim pomohli," dodává Jiří Mičánek.

Víkendové závody v Le Castellet lze sledovat prostřednictvím živého streamu na gtworld-challenge-europe.com/live.

První závod začíná v sobotu od 16:10, druhý v neděli od 9:05.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint