Hlavní obsah

Enge obsadil v konečném hodnocení MS vozů GT1 čtvrté místo

SAN LUIS

Tomáš Enge s německým týmovým kolegou Alexem Müllerem vybojovali v závěrečném dílu mistrovství světa vozů GT1 v Argentině tři body a v konečném hodnocení seriálu obsadili mezi jezdci čtvrté místo. V týmovém pořadí byla stáj Young Driver AMR závodící s vozy Aston Martin DBR9 třetí.

Foto: bpa.com

Tomáš Enge u boxu svého týmu.

Článek

Enge s Müllerem získali na okruhu Potrero de los Funes v San Louis dva body za páté místo v kvalifikační jízdě. V hlavním závodě pak dojeli desátí. O lepší výsledek je připravila kolize hned na začátku a poté trest v podobě projetí boxovou uličkou za Müllerovo předjíždění při vyvěšení žluté vlajky.

"Poslední závod sezóny byl jak na houpačce a boj až do posledního kola. Nejdříve rána do Alexe, který z toho naštěstí vyšel dobře, s minimálním poškozením auta. Pak byla vyvěšena žlutá vlajka, kterou Alex neviděl, a tak předjel celé pole. Pak jsme dostali penalizaci a to byla pro nás největší rána...," uvedl Enge na svých stránkách na facebooku.

Z vítězství se v Argentině radovala italsko-nizozemská dvojice Francesco Pastorelli, Yelmer Buurman s corvettou, světovými šampióny se stali Němci Lucas Luhr a Michael Krumm s nissanem.

Reklama