Hlavní obsah

Matějovský nahradí v Buggyře Rusa Jegorova

Most

Michal Matějovský nahradí za volantem tahače Buggyra zraněného ruského pilota Jurije Jegorova. Startovat bude, stejně jako loni, ve víkendovém závodě Evropského poháru na okruhu v Mostě.

Foto: archiv Michala Matějovského

Michal Matějovský s tahačem Buggyra v Mostě.

Článek

„Informace přišla na poslední chvíli, ale udělám maximum pro co nejlepší výsledek. Zkušenosti s Buggyrou mám. V Mostě jsem startoval už loni a dostal jsem se i do elitní desítky,“ říkal opatrně sedmadvacetiletý Michal Matějovský. „Michal je testovacím jezdcem Buggyry, takže je logický krok, že do závodního tahače usedne právě on,“ dodal jeho otec, bývalý mistr Evropy v závodech trucků na okruzích Stanislav Matějovský.

Tým z Roudnice bude spoléhat především na Davida Vršeckého. Dvojnásobnému mistrovi Evropy, který o stupně vítězů v seriálu bojuje i letos, se v Mostě daří. „Doma je doma, okruh znám velmi dobře. Vyhovuje mně i autu. Navíc jsem v sezóně 2008 v Mostě konečně vyhrál, od té doby si nepřipouštím žádný tlak,“ přiznal Vršecký.

Most je také tradičním okruhem, na němž Buggyra testuje. Tentokrát ale testy na tomto autodromu vynechala... „Neznám auto, na kterém by nebylo co zlepšovat. Ve Smolensku se nám ale zejména v neděli dařilo skoro podle našich představ, a jak říkají Angličané v souvislosti s fotbalem, takřka vítězná sestava se nemění. Nějaké změny ale určitě přijdou po Mostě. Okruhy v Zolderu, Jaramě a Le Mans si to vyžadují,“ vysvětlil Vršecký s tím, že ze závěru seriálu potřebuje každý bod, aby mohl úspěšně bojovat o třetí místo v celkové klasifikaci.

Reklama

Související témata: