Hlavní obsah

VIDEO: Tragédie! Při šampionátu rychlých člunů přišel o život hvězdný Ital Zantelli

Závod evropského šampionátu rychlých člunů nedaleko Milána poznamenala tragédie. V podniku kategorie F2 zahynul v neděli lídr průběžné klasifikace Ital Paolo Zantelli. Osmačtyřicetiletý špičkový pilot po kolizi s jedním z konkurentů dopadl se svým strojem tvrdě na hladinu a pravděpodobně v bezvědomí zůstal pod ní. Přes okamžitý zásah záchranářů a převoz vrtulníkem do nemocnice San Raffaele svým zraněním ještě týž den večer podlehl.

Tragická nehoda Paola Zantelliho.

 
Článek

Jedenáctinásobný italský šampión Zantelli patřil k největším hvězdám tohoto sportovního odvětví. Italský olympijský výbor v pondělí rozhodl, že na památku tragicky zesnulého dvojnásobného mistra Evropy se v tomto týdnu bude držet před všemi sportovními akcemi v zemi minuta ticha, informoval ve své internetové verzi list Gazzetta del Mezzogiorno.

Čluny v divizi F2 pohánějí dvoulitrové motory o výkonu 210 koňských sil a na hladině dosahují maximální rychlosti až 190 km/h. Při manévrech dochází k obrovskému působení odstředivých sil. Stroje v elitní třídě F1 mají výkon až 400 koní a po vodě sviští rychlostí 240 km/h.

Reklama