Hlavní obsah

VIDEO: Děsivá havárie! Dánský pilot číhající na šanci ve formuli 1 se bál ohnivého pekla

Monza/Praha

Směle pokukuje po místu ve formuli 1. Od pozice mezi jezdeckou smetánkou není pilot Marco Sorensen zase až tak vzdálen. Při posledních závodech o kategorii níž - Světové série Formule Renault na ďábelsky rychlém okruhu v Monze - však mohl být rád, že vůbec přežil hrozivý karambol.

havárie

 
Článek

Vše se odehrálo v rychlosti kolem 280 km za hodinu po kolizi s Jazemanem Jaafarem na konci prvního kola. „Byla tam spousta místa, mohl si zvolit svoji linii," tvrdil třiadvacetiletý Dán, jehož vůz se vznesl a prosvištěl velkou částí cílové roviny koly nahoru. „Jaafar říká, že jsem šel do něj ostře, ale viděl jsem video a myslím, že on se lepil na mě, to se přece normálně nedělá," rozčiloval se před zástupci italských motoristických serverů.

Komisaři měli úplně jiný názor a pro další závod ho potrestali odsunutím na zadní pozice startovního roštu v dalším závodě.

Testovací jezdec stáje F1 Lotus se po havárii též rozpovídal o svých pocitech v letícím autě. Připomínal dvě velmi těžké chvíle: počátek letu a pohled na kapalinu, která crčela z vozu. „Když jsem šel do vzduchu, bylo jasné, že je to v pr...  Víte, že přijde drsný náraz, ale byl čas se na to připravit. A pak bylo zlé, když jsem viděl z auta vytékat kapalinu a nemohl jsem ven. To byl nejhorší pocit, samozřejmě mě hned napadlo, jestli to nechytne. Byl jsem v pasti a docela dost řval, ať mi pomůžou," přiznával, že se bál případného ohnivého pekla.

To vše na vlastní oči sledovali Dánovi rodiče. „Byli poblíž, vše viděli, nemyslím, že bych chtěl být v jejich kůži," říkal s odstupem Sorensen. Navzdory nehodě je pro něj místo ve formuli 1 od příští sezóny jasnou ambicí.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint