Hlavní obsah

Olympiáda v IndyCar! Formule proletěla vzduchem a přistála na autě soupeře

Pocono

Olympiáda v Riu sice skončila, její skokanská část však jako by se na chvíli přenesla také do populární automobilové série Indy Car ABC 500. Během pondělního závodu v Poconu byli diváci svědky nepatřičné letecké vložky, kdy jeden z vozů doslova prosvištěl vzduchem a přistál na soupeři. Vcelku zázrak, že postižený pilot odnesl havárii jen zraněním ruky.

Nehoda v IndyCar.

 
Článek

Diskuse o nutnosti zavedení lepší ochrany hlavy v automobilových závodech po incidentu v Poconu znovu zesílily. Aby ne, když se v boxech odehrála neobvyklá nehoda. Po kolizi dvou aut bylo jedno z nich vymrštěno na třetí...

Série IndyCar nemá hromadné zastávky v boxech vyřešeny tak dobře jako formule 1, proto přinášejí problémy. Tentokrát Charlie Kimball mířil do boxů ve chvíli, kdy byl přímo do jeho cesty vypuštěn Alexander Rossi. Došlo ke kolizi, Rossiho auto vyletělo do vzduchu a přistálo na monopostu Helia Castronevese.

Měl obrovské štěstí

Je s ním zle, zatrnulo v přihlížejících. V první chvíli se totiž zdálo, že formule narazila rovnou na jeho hlavu. Castroneves však měl neuvěřitelné štěstí - poranil si jen ruku.

Pozoruhodné je, že k incidentu došlo téměř přesně rok po tragickém úmrtí Justina Wilsona ve stejné sérii. Bývalý britský pilot formule 1 tehdy doplatil na to, že ho do hlavy trefil úlomek jiného monopostu.

Stále tak přibývá argumentů k zavedení ochrany hlavy a uzavření kokpitu. Ostatně v roce 2018 má být ve formuli 1 zavedena takzvaná svatozář nad hlavami pilotů.

Reklama

Související témata: