Hlavní obsah

Vyhrát, pobavit a hlavně ve zdraví přežít! V Číně chtějí show, žádnou nudu

Šanghaj

Druhým podnikem pokračuje již tento víkend truckové mistrovství Číny. Průběžný lídr David Vršecký a jeho pronásledovatel Adam Lacko se hodlají v Šanghaji vzdálit konkurenci a proměnit souboj o prestižní titul ve „vnitropodnikovou“ záležitost.

Vršecký opanoval závod v Pekingu

 
Článek

Na rozdíl od Evropy je na tom lépe Vršecký, jehož náskok na třetího Lacka činí po úvodním podniku 12 bodů. Zároveň je si však dobře vědom síly svého stájového druha. „Na úvod jsem sice v Pekingu vyhrál všechno, co se vyhrát dalo, ale Adam má velkou fazónu. Kromě toho se moje předchozí vítězství nerodila lehce, domácí konkurence zapracovala na sobě i na autech. Jak praví nepsané motoristické pravidlo, získat titul není jednoduché, obhajoba je ale ještě těžší," usmívá se David Vršecký.

Adam Lacko vede evropský šampionát s luxusním náskokem 43 bodů, a přestože v posledním závodě na Slovensku nevyhrál, vyrazil do Šanghaje v dobrém rozmaru. „David to v Pekingu skvěle rozjel, ale mě se tak lehce nezbaví. Jsem zvědav, jak se pořadatelé vypořádají s novými pravidly, v prvním závodě jim to moc nešlo. Každopádně jedu do Šanghaje vyhrát."

Vůbec poprvé se pak v barvách týmu Buggyra Racing představí ženský element. Stane se tak v podobě maďarské závodnice Adrienn Vogelové. „Kdysi byla členkou týmu Norberta Kisse, pak závodila v Americe. Dokonce testovala v Milovicích Tatru. Slovo dalo slovo, dohodli jsme podmínky. Jsme na Adrienn zvědavi," avizuje manažer Jan Kalivoda s tím, že týmová strategie nehrozí. „V Číně chtějí show, nikoli nudu. David s Adamem mají tři úkoly - vyhrát, pobavit a hlavně ve zdraví přežít."

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace