Hlavní obsah

Vršecký s Lackem přibrali ženskou a vybojovali double

Šanghaj

Jezdci týmu Buggyra Racing dojeli v sobotním nebodovaném závodě, který byl brán jako kvalifikace do nedělní ostré jízdy, na prvních dvou místech a vybojovali si tak start z první řady v hlavním závodě tahačů v čínské Šanghaji.

Foto: Buggyra media

Zleva David Vršecký, Adrienn Vogelová a Adam Lacko.

Článek

David Vršecký v sobotní nebodované jízdě navázal na své výkony z Pekingu a závod dokončil na první pozici. „Poměrně složitý závod, protože v průběhu se střídalo velké horko s deštěm a hodně to klouzalo. Ale jelo se mi skvěle, celkem jsme i zrychlili, takže už se těším na nedělní závod," komentoval první závodní den v Šanghaji Vršecký.

Adam Lacko pronásledoval svého týmového kolegu po celou dobu závodu a do cíle dojel jen s třívteřinovým odstupem. „Před startem byla trošku chaotická situace, jelikož čínští kolegové moc neznají pravidla, a tak začali hned v zaváděcím kole předjíždět. S Davidem jsme nevěděli, jestli máme začít taky závodit nebo ne, ale radši jsme je nechali. Pak se to na startu nějak srovnalo a já se hned na začátku zařadil za Davida, a tak jsme dojeli až do cíle. Během závodu začalo několikrát pršet, začalo hodně klouzat, ale dojeli jsme si pro double, takže spokojenost," hodnotil sobotní kvalifikaci Lacko.

Vůbec poprvé se pak v barvách týmu Buggyra Racing představil ženský element. Premiéru v čínském truckovém šampionátu má za sebou jediná žena na startovní listině Maďarka Adrienn Vogelová. Dojela na sedmé pozici, ze které také odstartuje do bodovaného závodu.

Reklama

Související témata: