Hlavní obsah

Lacko přišel o část náskoku, v Zolderu nedokončil první jízdu

Adam Lacko přišel v Heusden-Zolderu o část náskoku v čele mistrovství Evropy tahačů. V obou jízdách úvodního soutěžního dne na belgickém okruhu bral více bodů jeho největší pronásledovatel Jochen Hahn z Německa, který zejména v prvním závodě využil odstoupení pilota týmu Buggyra kvůli závadě na převodovce.

Foto: BUGGYRA media

Adam Lacko s kamiónem Buggyra.

Článek

Lacko přitom vyhrál kvalifikaci a startoval z pole position, ale jeho naděje na dobrý výsledek skončily ve čtvrtém kole. Hahn dojel druhý za Maďarem Norbertem Kissem. Lacko tak ani letos neprolomil prokletí belgické trati, když třetí rok za sebou byl nucen nejméně jeden závod pro technickou závadu předčasně ukončit.

Důvodem byly tentokrát potíže s řazením. „Nevím, co se stalo, ale najednou nešlo zařadit. Je škoda si seriál takto dramatizovat. Mám pocit, že Zolder pro mě začíná být prokletý," povzdechl si Lacko.

Ve druhé jízdě se ze 17. místa na startu probil až na páté těsně za Hahna a alespoň limitoval ztráty. Před nedělním pokračováním se jeho náskok na německého pilota ztenčil ze 60 na 44 bodů. „Ihned po startu jsem se snažil tlačit dopředu, na okamžik jsem zahlédl Davida mimo trať. Nevím, co se tam přihodilo. Jsem rád, že se mi podařilo ztrátu z prvního závodu nenavýšit, když jsem dojel hned za Hahnem. Věřím, že v neděli bude lépe," uvedl Lacko v paddocku.

David Vršecký vybojoval páté a desáté místo a celkově je stále osmý. Ve druhé jízdě měl kolizi s Lenzem, který ho v úvodu poslal mimo trať. „V první zatáčce mě někdo vytlačil mimo trať a pak už jsem nemohl moc dělat. Musím se podívat na záznam, co se vůbec stalo," krčil rameny Vršecký.

Závod mistrovství Evropy tahačů v Heusden-Zolderu (Belgie):
1. jízda:
1. Kiss (Maď./Mercedes) 23:58,805
2. Hahn (Něm./Iveco) -3,349
3. Lenz (Něm./MAN) -4,675
...5. Vršecký -22,223
Lacko (oba ČR/Buggyra) nedokončil.
2. jízda:
1. Kursim (Něm./Mercedes) 24:12,545
2. Kiss -0,558
3. Albacete (Šp./MAN) -1,165
...5. Lacko -3,179.
10. Vršecký -14,648
Průběžné pořadí ME:
1. Lacko 284
2. Hahn 240
3. Kiss 230
...8. Vršecký 82
21. Vojtíšek (ČR/MAN) 2

Reklama