Hlavní obsah

Lacko by mohl již na legendárním okruhu v Le Mans slavit titul

Praha

Cíl je blízko, jeho splnění se dá vypočítat. Pouhý týden po závodním víkendu v Zolderu zamíří nejrychlejší truckeři starého kontinentu na legendární okruh v Le Mans. V případě Buggyry bude ve hře první individuální titul v tomto desetiletí. Pokud Adam Lacko získá o osm bodů více, než urve obhájce titulu Jochen Hahn, může český pilot jet do Jaramy prakticky na výlet.

Tahače v Zolderu

 
Článek

Porazit hlavního konkurenta v Le Mans o osm bodů? Vzhledem k průběhu sezóny vcelku reálný úkol. Management týmu má však jasno, že není kam zbytečně spěchat.

„I když se zdá být při pohledu na tabulku všechno jasné, mění se v motoristickém sportu věci během zlomku sekundy. Což není alibismus, ale realita," konstatuje manažer Jan Kalivoda. Zároveň ovšem připouští, že jeho tým drží v ruce všechny trumfy. "Adam v Zolderu v neděli prokázal velkou psychickou odolnost, ale ve hře je pořád 120 bodů. Takže hlavně klid."

Poněkud stranou zájmu pak zůstává Pohár konstruktérů, ve kterém dominuje dvojice Lacko - Vršecký s náskokem 44 bodů. „Žádnému vítězství se nebráníme, ale prioritou je pro nás individuální titul," souhlasí Kalivoda.

Není od věci konečně vyhrát

Adam Lacko přečkal v Zolderu první nedokončený závod letošní sezóny, v neděli pak jasně demonstroval svou dominanci. Ve Francii hodlá, v případě funkční techniky, atakovat hranici 50 bodů.

„Mám k Le Mans docela kladný vztah, i když mi kombinace předpokládáné mlhy a chladu nic moc neříká. Okruh Buggyrám v minulosti vyhovoval, snad to vyjde i letos," doufá lídr šampionátu, jehož vidina prvního titulu nikterak nestresuje.

„Je pravda, že s přestávkami závodím s tahači od roku 2003, takže by nebylo od věci konečně vyhrát. Na druhou stranu Jochen čekal ještě déle a dnes je z něj se čtyřmi tituly nejlepší trucker historie." Před víkendem vidí jistou výhodu. „Pokud chtějí Jochen s Norbertem pomýšlet na celkové vítězství, musejí dojíždět. Proto nemají důvod závodit na hraně kolize a možného vypadnutí. Jejich souboj o druhé místo bude ještě nejspíše hodně zajímavý," předpokládá Lacko.

Vedle Lacka bude hájit v Le Mans barvy Buggyry rovněž David Vršecký.

Stav ME tahačů před závodem v Le Mans
Individuální šampionát:
1. Adam Lacko (Česko/Buggyra) 311,
2. Jochen Hahn (Německo/Iveco) 258,
3. Norbert Kiss (Maďarsko/Mercedes) 246,
4. Stephanie Halmová (Německo/MAN) 228,
5. Antonio Albacete (Španělsko/MAN) 193,
6. Sasha Lenz (Německo/MAN) 140,
…8. David Vršecký (Česko/Buggyra) 95.
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra Racing (Lacko-Vršecký/Buggyra) 433,
2. Reinert Adventure (Halm-Lenz/MAN) 389,
3. Iveco Magirus (Hahn-Körber/Iveco) 382.

Reklama

Související témata: