Hlavní obsah

Držkopád ho vypnul, pak si musel zahrát ruskou ruletu

Praha

Elitní dvacítku měl na dosah, po dramatických událostech však nakonec obsadil 34. pozici. Motocyklista Jan Brabec tak na svém druhém Dakaru jen lehce vylepšil loňský výsledek. „Jsem dobitej jako pes, psychicky i fyzicky,“ líčí člen týmu Big Shock Racing, jehož hrůzostrašný pád na hlavu zcela vypnul a dlouhou pasáž ujetých kilometrů si vůbec nepamatuje. Na jeho drsné zážitky se můžete podívat v přiloženém videu.

Jan Brabec Dakar 2019Video: Sport.cz, Big Shock Racing

 
Článek

Pád do kaňonu mu vzal psychické i fyzické síly. Zbytek Rallye Dakar už bral jako ruskou ruletu. A ani v cíli pořádně nevěděl, kde je. „Těším se, až si lehnu, až se osprchuju - a seru na to. Jsme v La Paz..." říkal do týmové kamery po poslední etapě. Přitom byl samozřejmě v Peru, ne v Bolívii.

Jana Brabce zcela vykolejil držkopád na hlavu v předposlední etapě. „Normálně jsem se vypnul. Když jsem přišel k sobě, tak jsem seděl na duně a říkal si, že jsem na dovolené u moře po Dakaru. Pak mi ale došlo, že je nějak brzy, navíc mám na rukou rukavice," kroutí ještě po návratu domů hlavou.

Foto: Team Racing Shock Big, ČTK

Český motocyklista Jan Brabec na trati první etapy Rallye Dakar.

Více v našem videu.

Reklama

Související témata: