Hlavní obsah

Účastníci Dakaru si užili davy fanoušků v Sosnové

Praha

Již popáté se na autodromu v Sosnové nedaleko České Lípy konalo Mogul Dakar setkání. Poprvé od návratu z Peru se tam potkali téměř všichni čeští závodníci, motorkáři, piloti bugin, aut i kamionů. Velkou událostí byla přítomnost Jeana-Louise Schlessera, ředitele Africa Eco Race, zaujaly historické vozy, předvedli se i juniorští jezdci. Na akci zavítalo přes 6500 milovníků motorsportu, silných strojů a adrenalinových dobrodružství.

Dakarské setkání v SosnovéVideo: Big Shock Racing

 
Článek

Areál autodromu se začal rychle plnit dakarskými fandy a bivaky i trať ožily.

„Do Sosnové vypravujeme každoročně téměř vše, co máme k dispozici," poukazuje Jan Kalivoda, manažer týmu Buggyra Racing.

Foto: Buggyra media

Martin Kolomý na trati v Sosnové.

„Je skvělé, že se akce koná na českém území. Musí být pro diváky velký zážitek, vidět techniku i piloty, se kterými si mohou osobně a v klidu popovídat nebo dostat autogram. Já jsem si akci moc užil a těším se na další ročník," pochvaluje si zájem fanoušků Martin Kolomý.

V Sosnové se opět potvrdilo, že Češi mají Dakar rádi a své týmy dokáží neskutečně podpořit.

„Koho svezu ve Frantovi, má zážitek, na který dlouho nezapomene. I tentokrát adrenalin pracoval, ale myslím, že na naše jízdy v Sosnové budou nakonec všichni rádi vzpomínat," směje se Martin Macík z týmu Big Shock Racing.

Reklama

Související témata: