Hlavní obsah

Kopecký je i přes penalizaci v čele Rallye Český Krumlov

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál první etapu Rallye Český Krumlov, třetího závodu seriálu mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Úřadující český šampion a hlavní favorit je po osmi rychlostních zkouškách v čele s náskokem 3,7 sekundy před Václavem Pechem, třetí místo zatím patří Filipu Marešovi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Kopecký a Pavel Dresler ve voze Škoda Fabia R5 v akci

Článek

Kopecký, který na jihu Čech útočí na pátou výhru v řadě a šestou celkově, se v první den rallye vyrovnal i s třicetisekundovou penalizací, kterou dostal ve čtvrtém měřeném úseku za kontakt s retardérem.

Pilot, který poprvé startuje s novou evolucí vozu Škoda Fabia R5, následně klesl ve výsledkové listině na čtvrté místo. Ve večerní sekci soutěže se ale Kopeckému podařilo posunout se zpět do čela. Jeho náskok před Pechem i Marešem je ale minimální, Mareš ztrácí necelých deset sekund.

"Krumlov je pokaždé hodně těžký. Po Valašce a Šumavě jsou zdejší zkoušky opravdu hodně náročné a navíc jedeme s novým autem, takže je to o to větší výzva. Auto funguje bezvadně, ale přeci jenom ostrý závod je něco jiného než testování," uvedl Kopecký pro autosport.cz.

Sedmačtyřicátý ročník rallye pokračuje sedmi rychlostními zkouškami v sobotu.

Rallye Český Krumlov, třetí závod seriálu MČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 37:10,0
2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -3,7
3. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -9,9
4. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -42,8
5. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -44,6
6. Štajf, Havelková (Volkswagen Polo Gti R5) -1:00,2

Reklama

Související témata: