Hlavní obsah

Alonso si sezonu bez formule 1 pochvaluje. Teď se soustředí na rallye, ale nevylučuje ani návrat

Rallye Dakar bude znát již brzy posádky, které se slavného závodu příští rok zúčastní. Budou mezi nimi i legendární Španělé Fernando Alonso a Marc Coma? Odpověď se dozvíme již tento čtvrtek, kdy Toyota oznámí, koho do Saudské Arábie vyšle. Podle slov Alonsa však vše nasvědčuje tomu, že si bývalý jezdec formule 1 tuto rallye vyzkouší.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Alonso se chystá na Rallye Dakar.

Článek

Svého odchodu z formule 1 zatím nelituje. I když návrat k ní také nevyloučil. Fernando Alonso má podle svých slov před sebou řadu výzev, které by rád uskutečnil. Přesto je však neustále dotazován, zda ho ještě někdy v monopostu F1 uvidíme. „O návratu do formule 1 nyní neuvažuji,“ prohlásil již poněkolikáté dvojnásobný světový šampion na webu sportsmole.co.uk.

„Dělám teď věci, které mě naplňují. Je pravda, že se v roce 2021 změní pravidla a může dojít k změně rozložení sil, ale zatím necítím potřebu vrátit se. Tento rok bez formule 1 se mi líbí, pročistil jsem si hlavu,“ vyprávěl. „Co budu dělat za dva roky, o tom teprve budu přemýšlet,“ přiznal španělský jezdec, který se dal v současnosti na rallye.

S Markem Comou, legendárním motocyklovým jezdcem, si zkusili s vozem Toyoty několik závodů rallye a v lednu by se spolu měli představit i na slavném Dakaru. „Chci se rozvíjet jako řidič. Rallye je pro mě další zkušeností. Je to pro mě zajímavý projekt. Je to další cíl, který jsem si vytyčil,“ vysvětloval Alonso.

„Všechny ty přípravy na Dakar mi pomohly v růstu, jak být lepším pilotem,“ pochvaloval si. V příštím roce však na Alonsa čeká ještě jedna výzva. A to vyhrát Indy 500 a získat tak slavnou Trojkorunu motorsportu. Bývalý jezdec Minardi, Renaultu, Ferrari a McLarenu se o to pokoušel již letos. Avšak na americkém oválu se mu nepodařilo kvalifikovat do závodu.

Reklama

Související témata: