Hlavní obsah

Sedm zlomenin, dva litry krve v zádech, utržená kůže. Drsný motorkář kulhá, ale zase jezdí

dos, jabSport.cz

Jedno je jisté. Už teď zvítězil sám nad sebou. V přípravě utrpěl hrůzostrašný pád, který měl vážné následky. Sedm zlomenin, dva litry krve v zádech, utržená kůže... Pár dnů po pádu byl přesvědčený, že končí. Motorkáři jsou však drsní chlapi. Jan Brabec sice ještě kulhá, přesto už zase jezdí a v lednu se postaví již potřetí na start Rallye Dakar. V přiloženém videu se můžete podívat na reportáž, která obsahuje i působivé záběry pádu z pohledu jezdce.

Hlava se pořád ještě rovná, přiznává půl roku po těžkém pádu motorkář Jan Brabec a chystá se na DakarVideo: Sport.cz, Big Shock Racing/Martin Zemánek

 
Článek
Fotogalerie

Teď už si zase dělá legraci sám ze sebe, ale v tuniské poušti mu po tvrdém dopadu do smíchu nebylo. A ve dnech následujících ještě míň. Není divu, že v jednu chvíli už se s kariérou loučil.

„Pak do mě prali v tuniské nemocnici morfium, válečnou drogu. Já jsem válečný typ, takže mi ze začátku dělalo dobře. Pak jsem z toho byl tak vymazaný, že jsem se nemohl ani najíst. Nebylo mi dobře, když jsem na videu viděl sám sebe, jak padám. Podávaná antibiotika provázel neuvěřitelný chemický smrad... Tím vším jsem si prošel," líčí Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing.

Foto: Big Shock Racing

Těžká chvilka dakarského závodníka...

Po vážném zranění mu otrnulo, v tréninku pilně prohání dakarskou motorku pojmenovanou po babičce Anežka. I když při chůzi dál evidentně kulhá.

Foto: Big Shock Racing/Martin Zemánek

Zase bude líp... Jan Brabec na nemocničním lůžku.

„Jako bych měl pod kolenem zarážku. Mám tam šest šroubů a jeden mě blokuje, že nohu nemůžu dopnout, ale na motorce mi nevadí. Doufám, že na Dakaru nebudu muset moc chodit..." řehtá se Brabec.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata: