Hlavní obsah

Idylka čtyřkolkáře Tůmy se na Dakaru změnila v horor

Šestá etapa Rallye Dakar se zdála pro čtyřkolkáře Zdeňka Tůmu idylická. Závodník týmu BARTH Racing se během ní dostal dokonce na průběžné osmé místo. Ale krásné duny, po kterých se dalo jet velmi rychle, nakonec českokrumlovskému rodákovi zhořkly. „Sedmdesát kilometrů před cílem přišly technické problémy. Do cíle jsem se doslova doploužil," smutnil Tůma.

Foto: BARTH Racing

Čtyřkolkář Zdeněk Tůma přiznává, že se mu po dalších technických problémech umístění v elitní desítce na Dakaru vzdálilo.

Článek

V pátek se trať Dakaru výrazně změnila. Celá totiž vedla výhradně pískem. Tůmovi se přes duny jelo na prvních úsecích skvěle. Ovšem jen do chvíle, než přišel defekt. To by v letošním ročníku nebylo nějak výjimečné, vždyť českému jezdci už pětkrát praskla guma a musel dokonce vyměnit motor. Tentokrát byl však problém ještě vážnější. „Od začátku se mi tahle etapa tolik líbila, v dunách se mi dařilo a pak to takhle vybouchlo," kroutil hlavou závodník.

„Po dunách se mi jezdilo fakt velmi hezky, užíval jsem si to. Říkal jsem si, že ten den dopadne dobře a pak bum. Důležitý ale je, že jsem projel cílem," uvedl závodník týmu BARTH Racing, který se z průběžného desátého místa výrazně propadl pořadím. „Na to vysněné umístění v první desítce už to nebude. Dojel jsem asi šest hodin za vítězem, ale hlavně že můžu pokračovat. Opravíme to a pojedeme dál," dodal Tůma.

Reklama