Hlavní obsah

Herec Čtvrtníček: V rallye je jenom bláto, ve fotbale bahno

Blízko ke sportu má herec Petr Čtvrtníček. Populární bavič boxuje, závodí v autech, ale také chce do Iráku a Právu řekl: „V rallye je jenom bláto, ve fotbale bahno. A je ho tam hodně.“

Článek

Ke sportu, hlavně motoristickému, máte blízko. Nedávno jste například na Pražském rallysprintu seděl na horkém sedadle v Subaru Impreza Sti vedle Vojtěch Štajfa. Neměl jste strach?

Na ten nebyl čas, je to fofr, takže jsem ty stránky rozpisu nepos... Neměl jsem strach, ani když jsem nečetl rozpis a užíval jsem si rychlou jízdu pohledem z auta. Na rallysprintu jsem vedle něj totiž neseděl poprvé. Svezl mě několikrát při testování, tak jsme si řekli, že to zkusíme v ostré soutěži. Byla to pro mne čest se s Vojtou svézt, hlavně že jsem mu závod nepokazil.

Líbí se vám rallye víc než fotbal?

Určitě a je to čistší sport. Ale takový Ronaldino hraje krásný fotbal. Inu dobrá práce nohou.

Ale bláta si v rallye užijete víc…

V rallye je jenom bláto, ve fotbale bahno. A je ho tam hodně.

Takže teď se věnujete víc rallye?

Já mám tenhle sport rád. V subaru se Štajfem jezdím pravidelně. Je to správný adrenalin.

Pokud byste měl tenhle motoristický srovnat s adrenalinem na divadelních prknech, která znamenají svět, kde zažijete větší?

V divadle se při premiéře adrenalin blíží téměř tomu v rallye. Ale v tom plechu, který znamená svět, je to o něčem jiném. Tady text nemusím umět zpaměti. Stačí, když si ho dobře napíšu v tréninku a pak správně přečtu. V divadle se musím učit mnoho stránek, navíc nazpaměť.

Stihnete sám aktivně nějaký sport?

Začal jsem boxovat u Rosti Osičky, abych se dostal do kondice. Ale to dělám opravdu jen pro sebe. Nemusím si nic dokazovat.

Objevil jste v sobě talent pro box?

Kdepak, žádný zvláštní talent tam nebude. Ono v mých letech začínat, to je už trochu pozdě. Ale ten trénink je tak náročný, že mě plně uspokojuje a stačí mi.

Kde je k vidění váš a Lábusův dnes už legendární Ivánek o korupci ve fotbale?

Hráli jsme ho v poslední době po českých věznicích. Derniéra byla v budově Městského soudu v Praze, kde jsme hráli hned dvě představení. Teď jednáme o tom, že bychom Ivánka jeli zahrát vojákům do Afghánistánu a do Iráku. Všechno to ale záleží na termínech Jirky Lábuse. Určitě by to byly zajímavé mise.

Reklama

Související témata: