Hlavní obsah

Frontman Chinaski se chystá z Dakaru vysílat rozhlasové zprávy

BRNO

Netradiční posádku bude mít v nadcházející dakarské rallye novinářský vůz doprovázející český závodní tým Offroadsport. Za volantem dvoumístného jeepu se bude střídat kameraman Jaroslav Jindra, který již o Dakaru napsal dvě knihy, se zpěvákem Michalem Malátným. Frontman kapely Chinaski bude každý den připravovat krátké rozhlasové reportáže o aktuálních výsledcích a cestopisných zajímavostech.

Článek

"Nad nabídkou jsem se nerozmýšlel ani minutu, protože po světě cestuji moc rád a na jihu Ameriky jsem ještě nebyl," řekl v pondělí ČTK Malátný. "Přítelkyně mi cestu schválila, v kapele máme navíc v lednu a únoru po náročné sezoně volno. Ještě o víkendu se mi nikam nechtělo, Vánoce uběhly strašně rychle, ale vím, že to ze mě po nástupu do letadla spadne," řekl Malátný.

Na tvrdé podmínky závodu je připraven, má za sebou cestu stopem přes celé Spojené státy, několik týdnů strávil také v Rusku na Sibiři a na Bajkale. "Jindra bude natáčet zhruba hodinový dokument ze zákulisí závodu pro Českou televizi a já budu každý den chystat pětiminutové rozhlasové vstupy do stanice Evropa 2," dodal Malátný.

Kromě cestopisných zajímavostí v nich bude shrnovat také aktuální výsledky jednoho z nejnáročnějších etapových závodů. Na rozdíl od cestování jej ale motoristické sporty nikdy nelákaly, poslední zkušenost s motorkou má z dob dospívání, kdy jezdil na pionýrovi.

Rallye Dakar bude zahájena v sobotu 3. ledna, start i cíl 9000 kilometrů dlouhého závodu jsou v argentinském Buenos Aires, kde rallye vyvrcholí 18. ledna, projíždět se bude také Chile.

Reklama

Související témata: