Hlavní obsah

Kresta řeší svou budoucnost v rallye, jasno chce mít do konce ledna

PRAHA

Trojnásobný český mistr v rallye Roman Kresta po čtyřech letech opustil stáj Antonína Charouze a bude se ve světě rychlých kol angažovat na vlastní pěst. Hlavním cílem dvaatřicetiletého pilota zůstává "velké" české mistovství, o podobě svého působení ale zatím horečně jedná. Jasno by mělo být do konce leda.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta

Článek

Tým Charouz Racing System, jenž nově vede Josef Semerád, připravoval v posledních letech vůz jak pro Krestu, tak pro dalšího šampióna Václava Pecha. "I proto skončila naše spolupráce. Oba používali naše vozy, což samozřejmě nebylo vůbec ideální. S Václavem Pechem spolupracujeme již řadu let a budeme v tom i nadále pokračovat," uvedl Charouz na svém webu. Druhým pilotem, jehož bude stáj podporovat, bude mladý Martin Semerád, který si díky triumfu v Pirelli Stars Drivers Shoot Out zajistil účast na šesti podnicích mistrovství světa produkčních vozů.

Kresta rozchod s Charouzem nechtěl nijak komentovat. "Dali jsme si slovo a proto to nechci nijak rozvádět. Rozvázali jsme spolupráci a jdeme každý svou cestou. Pro mě se nic nemění, snažím se zajistit start v českém mistrovství, abych mohl obhajovat titul. Celé je to složitější jen v tom, že si teď všechno zařizuji sám. Jednáme ale se stejnými partnery, v podstatě by neměly nastat nějaké zásadní změny," řekl Sport.cz jeden z nejzkušenějších českých pilotů, jenž se může pochlubit ročním působení v elitní třídě světového šampionátu v barvách továrního týmu Ford.

Na konec kariéry nemyslel

Z nového roku si tak Kresta zatím příliš neužil, jde z jednání do jednání. "Zatím nelze říct co bude nebo s jakým pojedeme autem. Definitivně jasno by snad mělo být do konce ledna. Vize je ale taková, že začneme už prvním závodem, tedy Valašskou rallye na konci března, a pak se uvidí podle průběhu sezóny. Variant ale není mnoho. Pokud chce člověk české mistrovství vyhrát, tak se musí spolehnout buď na Mitsubishi skupiny N nebo vůz kategorie Super 2000. Všechno záleží jen na tom, jaké bude přání a jaký bude rozpočet," prohlásil.

O tom, že by začal hledat místo v jiné disciplíně nebo dokonce pověsil soutěžáckou kariéru na hřebík, nepřemýšlel ani na chvilku. „To vůbec ne. Pokračuji dál. Nebylo nic, co by mě nějak překvapilo. Všechno to vyplynulo z jednání a ze sezóny, která byla," dodal.

Pokračovat bude i v roli poradce Martina Prokopa. "Spolupráce bude pokračovat, i když ne tak úzce jako doposud. Ne proto, že bych nechtěl, ale proto, že i v Martinově týmu se situace vyvinula na základě sezóny nějakým směrem. V letošním roce pojede v omezeném rozpočtu a omezených možnostech. Budu spíš konzultantem na dálku, určitě s ním nebudu u tolika závodů jako předtím. Byla by ale škoda naší spolupráci přerušit," uzavřel Kresta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články