Hlavní obsah

Favorizovaný Kopecký ovládl exhibiční úvod Rallye Bohemia

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký ovládl exhibiční úvod Rallye Bohemia na autodromu v Sosnové na Českolipsku. Sedminásobný český šampion byl v prvním závodě nové sezony nejrychlejší v základních rozjížďkách na 1,16 km dlouhé trati a následně vyhrál semifinále i finále, ve kterém porazil Petra Semeráda.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jan Kopecký a Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia.

Článek

"Chtěl jsem si tady spravit reputaci, kterou jsem si pokazil na zdejším červnovém testovacím závodě, kde jsem prorazil kolo," řekl Kopecký. Na rozdíl například od Václava Pecha jel proto naplno a nešetřil sebe ani vůz.

Exhibiční úvod rallye mu nevadil. "Jsme rádi, že tady můžeme být. Pro tým je to trošku komplikace, neboť servis je v Hoškovicích na letišti a museli jsme ho tak rozdělit na dvě party. Byli tady ale nedočkaví fanoušci, kteří chtěli vidět auto ve smyku, a jsme rádi, že jsme jim je mohli předvést," uvedl Kopecký.

Ostrý start Rallye Bohemia je na programu v sobotu ráno, dohromady posádky v příštích dvou dnech absolvují 18 rychlostních zkoušek v celkové délce 156 km. "Je to úplně stejné jako v minulosti. I počasí vypadá, že bude stejné jako loni, že bude pršet," řekl Kopecký. "Je výhoda, že máme vložky projeté, ale ostatní taky. I oni zde loni závodili. Nesmíme nic podcenit," podotkl sedminásobný český šampion, který Rallye Bohemia vyhrál osmkrát v kariéře.

Reklama

Související témata: