Hlavní obsah

Rallye Dakar se pravděpodobně vrátí do Afriky

Rallye Dakar se s největší pravděpodobností vrátí na africký kontinent! Uvedl to ředitel slavného závodu Etienne Lavigne. Podle něj by se Rallye Dakar v Africe mohla uskutečnit již v roce 2011.

Foto: www.loprais.cz

Kamión tatra Karla Lopraise na trati Rallye Dakar - archivní foto

Článek

Rallye Dakar se na africkém kontinentě jela naposledy v roce 2007. Jubilejní třicátý ročník se v roce 2008 nakonec neuskutečnil. Den před startem byl zrušen kvůli hrozícím teroristickým útokům. Smrtelnou ránu slavnému závodu tehdy zasadila už na Štědrý den vražda čtyř francouzských turistů v Mauritánii. A definitivní rozhodnutí padlo poté, co teroristé hrozili i napadením konvoje rallye.

Závod se tak v roce 2009 přesunul do Jižní Ameriky. A v Argentině a Chile se pojede i v roce 2010. Možná však už naposledy, neboť ředitel soutěže Etienne Lavigne nevylučuje možnost návratu na africký kontinent. A to již v roce 2011. Oproti předešlým letům by se ale nejelo na západě.

"Máme mnoho plánů a jedním z nich je návrat do Afriky. Závod by se ale uskutečnil na východě a jihu kontinentu," prozradil Lavigne na webových stránkách kanadského deníku National Post. Další možností je, že by se místa konání rallye střídala. "Jednou by se jelo v Jižní Americe, podruhé v Africe. To je také reálný nápad," dodal Lavigne.

Dvaatřicátý ročník Rallye Dakar se v Jižní Americe uskuteční od 1. do 16. ledna 2010. Na startu by mělo být 184 motocyklů, 138 automobilů a 50 kamiónů.

Reklama

Související témata: