Hlavní obsah

Součástí rallyeového MS má být v příštím roce i Chorvatsko

Součástí mistrovství světa v automobilových soutěžích by v příštím roce měla být poprvé Chorvatská rallye. V dvanáctidílném kalendáři, který zveřejnila Mezinárodní automobilová federace (FIA), jsou i rallye v Keni nebo Japonsku, které se do seriálu měly vrátit letos. Kvůli pandemii koronaviru však byly odloženy.

Foto: Sport.cz

Kalendář MS v rallye na rok 2021 už je hotov.

Článek

Koronavirus ovlivnil také podobu kalendáře pro rok 2021. Představitelé FIA očekávají problémy i v příštím roce, proto se v první polovině sezony má závodit jen v Evropě. Šampionát má tradičně začít v lednu v Monte Carlu, následně se pojede ve Švédsku, Chorvatsku, Portugalsku a Itálii. Na konci června je poté na programu Safari rallye v Keni.

Na netradiční termín je naplánovaná Britská rallye, která se má konat v druhé polovině srpna. Tentokrát by se nemělo závodit ve Walesu, ale v Severním Irsku. Závěrečným závodem seriálu bude listopadová Japonská rallye.

Promotér šampionátu je podle tiskové zprávy připraven na možné problémy a zveřejnil i seznam šesti rezervních rallye. Mezi náhradníky jsou například Turecko, Řecko nebo Argentina.

Kalendář MS 2021:
21. - 24. ledna:
Rallye Monte Carlo
11. - 14. února:
Švédská rallye
22. - 25. dubna:
Chorvatská rallye
20. - 23. května:
Portugalská rallye
3. - 6. června:
Italská rallye
24. - 27. června:
Keňská rallye
15. - 18. července:
Estonská rallye
29. července - 1. srpna:
Finská rallye
19. - 22. srpna:
Britská rallye
9. - 12. září:
Chilská rallye
14. - 17. října:
Španělská rallye
11. - 14. listopadu:
Japonská rallye.

Reklama

Související témata: