Hlavní obsah

Kresta vyhlásil pro sezonu jasný cíl, chce v rallye opět mistrovský titul

PRAHA

Automobilový jezdec Roman Kresta změnil pro letošní sezónu mistrovství České republiky v rallye vůz a za volantem Škody Fabia S2000 si stanovil jasný cíl získat titul domácího šampióna. Nic na tom nemění ani fakt, že v českém seriálu bude startovat pilot továrního týmu Škoda Motosport Jan Kopecký, který by měl být hlavním favoritem sezóny.

Foto: www.roman-kresta.cz

Pilot rallye Roman Kresta.

Článek

"Česká špička v žádném případě neztrácí kvalitu, spíše naopak. Pozitivně beru účast továrního týmu, na Valašsku nebude chybět ani obhájce titulu Pavel Valoušek s peugeotem poslední specifikace. Čekám tvrdé souboje, ale lhal bych, kdybych říkal, že chceme bojovat třeba o třetí místo. Jsem maximalista, proto se budu chtít umístit co nejvýše," uvedl Kresta v tiskové zprávě svého týmu Adell Mogul Racing.

Kresta, kterého bude i nadále navigovat Petr Gross, vyměnil v zimní přestávce peugeot za novější škodu. I proto, že loni skončil v českém mistrovství až čtvrtý, což byl pro něj neúspěch.

"Vše zlé je k něčemu dobré. Rychle jsme si museli říci, kterou cestou půjdeme dál. I proto padla volba na koupi vozu Škoda. Tým se posouvá dál. Věřím, že budeme mnohem silnější než loni," přál si Kresta na startu oficiálně dvouletého projektu.

Fabii si pochvaluje

Rozhodnutí zakoupit fabii si někdejší tovární jezdec Škody a Fordu pochvaluje. "Fabia je top ve všech směrech. Je to nejlepší vůz mezi dvoutisícovkami, se kterými jsem v minulosti jezdil. Od podvozku, motoru i koncepce. Hlavně v českých podmínkách je její největší předností podvozek," podotkl Kresta.

Cestu za celkově pátým českým titulem začne Kresta v pátek na Valašské rallye, která je prvním závodem seriálu.

Reklama

Související témata: