Hlavní obsah

Loeb popřel kontakt s Volkswagenem

PRAHA

Německá automobilka Volkswagen neskrývá zájem vstoupit v roce 2012 do mistrovství světa v rallye a podle nedávných spekulací se snaží do svých řad ulovit jezdecká esa Sébastiena Loeba a Pettera Solberga. Sedminásobný mistr světa Loeb ale kontakt s VW popřel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sébasten Loeb

Článek

Hvězda týmu Citroën, s nímž od roku 2004 vládne světové rallye, prý dostala nabídku ročního kontraktu na 15 miliónů eur ročně. Nejlepší soutěžní jezdec všech dob ale informaci rázně popřel. „Ne, nehovořil jsem s Volkswagenem o příští sezóně. Vůbec nevím, zda budu příští rok ještě jezdit,“ prohlásil sedmatřicetiletý závodník.

Loeb hájí barvy Citroënu od roku 2001 a pod vlajkou francouzského týmu získal všechny tituly i rekordních třiašedesát soutěžních triumfů. Pouze v roce 2004 chvíli zvažoval přestup k Fordu, jinak je po celou dobu plně loajální vůči týmu z Versailles.

A Citroën proto věří, že i v roce 2012 bude moci nadále spoléhat na pomoc své legendy. Přestože Loebovi letos vyprší smlouva. „Myslím, že sám ještě neví, co bude v příští sezóně dělat. Zatím je na takové rozhodnutí ještě brzy. Náš postoj zná, rádi s ním budeme dál počítat. Ale možná svou kariéru ukončí, možná se začne věnovat vytrvalostním závodům, kdo ví?“ poznamenal šéf továrního týmu Olivier Quesnel.

Reklama

Související témata: