Hlavní obsah

Do finále Francouzské rallye vyrazí v pozici lídra Ogier

ŠTRASBURK

Ve druhé etapě Francouzské rallye převzal vedení domácí Sébastien Ogier v citroënu. Týmový kolega mistra světa Sébastiena Loeba, který v pátek odstoupil kvůli poruše motoru, odstartuje do závěrečného dne asfaltové soutěže v neděli s náskokem 9,5 sekundy na španělského jezdce Daniho Sorda. Ten bojuje s vozem Mini Cooper o první vítězství v premiérové sezóně po návratu značky do šampionátu. Třetí Petter Solberg z Norska s citroënem ztrácí už 51 sekund.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Sébastien Ogier v citroënu během Francouzské rallye.

Článek

Loeb zatím virtuálně drží vedení v MS, protože jeho největší pronásledovatel Mikko Hirvonen je až pátý s tříminutovým mankem na lídra. Finský pilot fordu se posunul oproti pátku o místo, protože průběžně pátý Brit Kris Meeke s dalším vozem Mini odstoupil ve 13. testu po těžké havárii, která se obešla bez zranění.

Martin Prokop s fordem je šestnáctý a stále drží třetí místo v redukovaném pořadí kategorie SWRC. Na druhého Brynildsena ztrácí jen deset sekund. Oba vytěžili z havárie továrního jezdce Škody Juha Hänninena, který po pátečních potížích s defektem vystoupal pořadím až za suverénně vedoucího Estonce Tänaka, ale ve 12. testu utrhl zadní kolo.

V neděli jedenáctá soutěž sezóny vyvrcholí šesti rychlostními zkouškami.

Francouzská rallye, 11. závod MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3) 2:42:24,3, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini Cooper) -9,5, P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën DS3) -51,9, 4. Latvala, Anttila -1:36,4, 5. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Fiesta RS) -3:01,0, 6. Kuipers, Miclotte (Niz, Belg./Ford Fiesta RS) -5:59,3, ...16. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -12:46,1.

Reklama

Související témata: