Hlavní obsah

Baby boom vypukne hned po Dakaru. Macík je v šoku, že ho táta objal

Sedlčany

Zvykli si líčit nepřeberné zážitky ze závodu během talk show Posedlí Dakarem. Letos by za normální situace znovu vyrazili po republice, jenže pandemie je zatím proti. Chlapci z Macíkova kamionu týmu Big Shock! Racing si ovšem poradili. Tiskovou konferenci po návratu ze Saúdské Arábie pojali v zábavném stylu, jak jsou zvyklí. Podívat se můžete v přiloženém videu.

Dočkali jsme se objetí od Kocoura, je v euforii tým Martina Macíka. A čeká babyboomVideo: Big Shock Racing

 
Článek

Jak vyhráli tři etapy a obsadili celkové čtvrté místo hned za kamazy, už probrali v posledních dnech několikrát. Během živého vysílání přímo ze sedlčanské dílny pro partnery i fanoušky došlo také na další osobní zážitky.

Třeba špičkování s Kocourem, tedy Martinem Macíkem starším, který sedlčanskou stáj vybudoval a řídí. Na Dakar přivedl i svého syna, který teď tátu konečně vyrovnal. Macík starší dojel čtvrtý v roce 2010 ještě v Jižní Americe.

Jak Martin Macík hodnotí 4. místo? A co plánuje pro Dakar příští?Video: Sport.cz, Big Shock Racing

„Blbé, už jsem stejně dobrý jako ty, říkám tátovi. No, blbé, říká on," směje se Martin Macík mladší s notnou dávkou nadsázky.

Navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda hned dávají k lepšímu, že díky etapovým triumfům se jejich šéf poprvé odhodlal k chlapskému objetí.

„Vždyť my s tátou ani nevíme, jak se obejmout. Jak to neděláme často, hledali jsme způsob... Žena viděla fotku a byla v šoku. Táta tě obejmul? psala mi se smajlíkem," culí se synátor.

Týmově sladěné porody

Hned v neděli po příletu dodatečně oslavil s rodinou první narozeniny dcery Mii, která se narodila právě v průběhu loňského Dakaru.

Martin Macík slaví hattrick. Poslední etapa nebyla zadarmo, doploužili se pro první místoVideo: Facebook Martina Macíka

Letos se v posádce chystá hotový baby boom. „Čekám další dceru během tří čtyř týdnů, možná dřív," hlásí Tomášek.

„Mám to asi stejně... Pojedu s dcerou na boby a budu jako Fery vyhlížet druhou dceru, která je úplně stejným způsobem na cestě," nenechá se zahanbit Švanda.

„Máme to plus mínus dva dny s dcerama," směje se Tomášek.

„Zajímavé. Máte to sladěné týmově. Já nečekám další dceru, aspoň o tom nevím," poznamenává Macík.

Jejich spanilá jízda má každopádně velký ohlas. Dalším důkazem je, že fanoušci během Dakaru zcela vybrakovali týmový fanshop.

Za rok se možná soukromá sedlčanská stáj představí na Dakaru v širším složení.

„Ano, stavíme v dílně další kamion. Uvidíme, jestli dáme dohromady další posádku, nebo ne. Všechno se odvíjí od peněz. Musela by být konkurenceschopná, aby mělo smysl ji postavit," avizuje Macík již ve zcela vážné rovině.

Reklama