Hlavní obsah

Neuville vede před nedělním závěrem Safari rallye už téměř o minutu

Belgičan Thierry Neuville vede po druhé etapě Safari rallye už bezmála o minutu před japonským jezdcem Takamotem Kacutou. Na třetí místo se v poslední rychlostní zkoušce dne posunul obhájce titulu a lídr průběžného pořadí mistrovství světa Francouz Sébastien Ogier, Estonec Ott Tänak ztratil spoustu času kvůli nefungujícím stěračům.

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Sebastien Ogier se spolujezdcem Julienem Ingrassiou v akci během Safari rallye.

Článek
Fotogalerie

Třináctý měřený test keňské soutěže poznamenal déšť, v kterém sice Neuville zpomalil, přesto na Kacutu najel 22 sekund. "Musel jsem trochu zariskovat, abych tolik neztratil, Ogier měl pravděpodobně mnohem sušší trať. Jsem fakt docela rád, že jsme v cíli," oddechl si pětinásobný vicemistr světa Neuville.

Ještě mnohem větší potíže ale řešil Tänak, který musel zastavit, aby ručně vyčistil přední sklo. "Na mojí straně to nešlo, vůbec nic jsem neviděl," vztekal se estonský pilot, který bude v nedělní závěrečné etapě dohánět na čtvrtém místě více než dvouminutovou ztrátu.

Jediný Čech na startu Martin Prokop odstoupil v pátek po havárii v šesté rychlostní zkoušce. Navigátor Zdeněk Jůrka má po nehodě zlomený obratel a je hospitalizovaný na klinice v Nairobi.

Safari rallye, která se do kalendáře šampionátu vrátila po 19 letech, má v neděli na programu zbývajících pět rychlostních zkoušek.

Safari rallye Keňa, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 2:45:04,6
2. Kacuta, Barritt (Jap., Brit./Toyota Yaris) -57,4
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -1:15,5
4. Tänak, Järveoja (Est., Fin./Hyundai i20) -2:21,2
5. Greensmith, Patterson (Brit./Ford Fiesta) -2:39,4
6. Fourmaux, Jamoul (Fr., Belg./Ford Fiesta) -2:51,4

Reklama