Hlavní obsah

Sparta odtajnila jména případných posil

PRAHA

Odchodem Jiřího Jarošíka do CSKA Moskva se vedení fotbalové Sparty uvolnily ruce k nákupu posil, které si vytipoval nový trenér Jiří Kotrba. Už v neděli v podvečer ředitel klubu Vlastimil Košťál přiznal, že by rád angažoval Martina Jiránka z Regginy. Další jména přidal později v rozhovoru pro klubový web.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Fotbalisté Sparty na prvním tréninku v novém roce. Na snímku je ještě Jiří Jarošík (uprostřed), který již kabinu letenských opustil.

Článek

Hlavním adeptem rudého dresu Sparty je podle Košťála především jablonecký stoper Jiří Homola, jehož přestup je již na spadnutí. "Na Homolu, který je typově podobný Fukalovi, nás upozornil reprezentační trenér Brückner," řekl sparťanský boss a k případným dalším příchodům řekl: "Chtěli bychom přivést i Rozehnala z Olomouce, Krmaše z Hradce, Pergla z Příbrami a nevzdáváme se ani naděje na příchod ostravského útočníka Svěrkoše. V jeho případě je to tak padesát na padesát."

Košťál byl otevřený i v otázce odchodů. V příštím týdnu podle něj odjedou na zkoušku do Ruska Babnič, který zkusí štěstí v Torpedu Zil, a Čížek, jenž zamíří do Kazaně, která lanaří také záložníka Slavie Patrika Gedeona. Do rezervy byli přeřazeni Mynář, Abanda a Zavadil. Klub navíc uvažuje o uvolnění jednoho z dvojice gólmanů Kouba - Špit. "Výkonnostně jde totiž nahoru brankář béčka Bičík," vysvětlil letenský šéf.

Reklama