Hlavní obsah

Katalánskou rallye vede po Ogierově defektu Latvala, Prokop je osmý

Aktualizováno

Po dvou etapách Katalánské rallye je v čele pořadí finský pilot Volkswagenu Jari-Matti Latvala o necelé dvě sekundy před konkurentem z Citroënu Danim Sordem ze Španělska. Až do páté z dosavadních devíti rychlostních zkoušek byl v čele Latvalův týmový kolega a mistr světa Sébastien Ogier, francouzský jezdec pak ale doplatil na defekt a před nedělním finále ztrácí na čtvrtém místě 46,6 sekundy. Martin Prokop s fordem je s více než tříminutovou ztrátou osmý.

Foto: Zdeněk Sluka

Jari-Matti Latvala s fordem.

Článek

Předposlední závod MS vyvrcholí v neděli šesti testy. Pojedou se na šotolině, zatímco dosavadní zkoušky se uskutečnily na asfaltu. Latvala tak bude jako lídr pořadí znevýhodněn, protože jako první na trati bude soupeřům "čistit" stopu. V těsném kontaktu s ním je ale jen Sordo, třetí Thierry Neuville už ztrácí bezmála půlminutu.

Volkswagen je na nejlepší cestě vyhrát po individuálním titulu i pořadí značek. Připravit jej o to může jen souhra nepříznivých okolností; k prvenství německé automobilce stačí, aby jeden z jejích vozů skončil sedmý.

Katalánská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) 2:06:08,9
2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3) -1,6
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -29,3
4. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -46,5
5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -57,8
6. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS) -57,9
8. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS) -3:06,7

Reklama

Související témata: