Hlavní obsah

Podle KTM jezdec Caselli zahynul po srážce se zvířetem

Ensenada
Aktualizováno

Americký motocyklový jezdec Kurt Caselli v sobotu zemřel s největší pravděpodobností v důsledku srážky se zvířetem. Oznámil to tovární tým KTM po prozkoumání havarovaného stroje.

Článek

Caselli nepřežil vážná zranění hlavy po havárii na vytrvalostní Rallye Baja 1000 v Mexiku. Zemřel po převozu do nemocnice v Ensenadě. Zámořská média v sobotu spekulovala, že příčinou nehody byla překážka nastražená diváky.

„Tým při přezkoumání motocyklu objevil stopy, které ukazují na srážku s nějakým malým zvířetem," uvedl výrobce motocyklů na svém webu.

Caselli patřil k předním endurovým jezdcům, startoval na motocyklové Šestidenní i v mistrovství světa a zejména v zámoří byl hvězdou offroadových závodů. V tomto roce při premiérové účasti na Rallye Dakar vyhrál dvě etapy a celkově obsadil 31. místo. Rallye Baja v době osudné nehody vedl, přihodila se 65 kilometrů před cílem etapy.

„Jsme po této tragédii v šoku. KTM přišla za těch nejhorších okolností o jednoho ze svých hrdinů," uvedl německý šéf sportovní sekce v KTM a bývalý motokrosový jezdec Pit Beirer, který je od roku 2003 připoután na invalidní vozík po zranění páteře rovněž v důsledku nehody v závodě. „Kurt byl víc než jen talentovaný jezdec. Přišli jsme o výjimečného představitele offroadového sportu," dodal.

Reklama