Hlavní obsah

VIDEO: Po dvou triumfech dvakrát přes střechu. Černého zastavil na Azorech děsný karambol

Praha

Děsivým karambolem skončila pro českého pilota Jana Černého s Peugeotem 208 R2 rallye Azorských ostrovů, která byla třetím dílem mistrovství Evropy. Příbramský rodák bojuje o titul kontinentálního šampióna. První dvě soutěže v Lotyšsku a Irsku vyhrál, třetí pokračování však nezvládl. Přesto zůstal v čele juniorského hodnocení ME.

Karambol Jana Černého při Rallye Azory

 
Článek

Černý od začátku bitvy na šotolinových cestách ostrova uprostřed Atlantiku mírně zaostával za francouzským závodníkem Lefebvrem rovněž v Peugeotu 208 R2, který ze šestnácti měřených úseků čtrnáct vyhrál.

„Šampionát máme skvěle rozjetý. Jestli mě může něco o titul připravit, tak jedině vlastní hlava," říkal Černý před startem závodu na Azorských ostrovech. Po osmi měřených zkouškách byl průběžně druhý a ztrácel dvaatřicet vteřin. V dalším měřeném testu však svůj stroj zdemoloval a po děsivě vyhlížející havárii musel ze soutěže odstoupit.

„Čtyři sta metrů po startu jsem šel malinko později na brzdy. Vlétli jsme na kraj cesty, kde byl šutr, a dvakrát jsme šli přes střechu, čímž pro nás závod skončil," posteskl si Černý. „Chtěli jsme přitlačit na Lefebvra, aby udělal chybu, nebo jsme ho přeskočili naší rychlostí," vysvětloval český pilot. „Bohužel jsem udělal chybu já," posteskl si Černý.

Reklama

Související témata: