Hlavní obsah

Hvězdy evropských kopců míří na Ecce Homo

Šternberk

Evropská elita vrchařů míří o tomto víkendu do Šternberka na 34. ročník největšího a nejslavnějšího domácího závodu automobilů do vrchu, který je tradičně součástí evropského šampionátu. Na téměř osmikilometrovou trať se vydá i domácí elita s novou špičkovou technikou.

Foto: Archiv P. Vojáčka

Petr Vojáček na trati s nissanem.

Článek

Ve startovním poli nebude chybět ani evropský šampión a několikanásobný absolutní vítěz Ecce Homo Ital Simone Faggioli, který vyměnil monopost Osella za formulový vůz Norma, s nímž ale zatím nemá mnoho zkušeností. Jeho velkými konkurenty budou domácí jezdci Miloš Beneš za volantem Oselly, Václav Janík s vozem Lola a David Komárek s Normou, kteří také bojují o body do domácího šampionátu. Chybět nebude ani legenda evropských vrchů Otakar Krámský s Reynardem.

Ve skupině A, tedy cestovních vozů, nabídne adrenalin souboj Lukáše Vojáčka s Jaromírem Malým. Jejich velkým soupeřem bude i vedoucí jezdec evropského šampionátu Rakušan Christian Schweiger, všichni s vozy Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Nejpočetnější konkurence z téměř dvou stovek startujících se sejde ve skupině N. Největším favoritem je lídr evropského šampionátu Makedonec Igor Stefanovski. Proti němu pojede silná enkláva českých jezdců, především pak Jiří Los, Martin Jerman, Oskar Beneš, ale také Gabriela Sajlerová a její manžel, televizní kuchař Filip Sajler, všichni s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX a X.

S velmi zajímavými vozy ve Šternberku budou statovat další z legend Petr Vojáček s Nissanem, ale také Vladimír Vitver s Audi DTM, Martin Rybníček s dalším Mitsubishi Lancer EVO 600 nebo Dan Michl s Lotusem Evora.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články