Hlavní obsah

Rallye Hustopeče vyhrál favorizovaný Pech před Jakešem

Úřadující šampión Václav Pech vyhrál Agrotec rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Druhé místo obsadil ve čtvrtém dílu seriálu Miroslav Jakeš, třetí byl Martin Vlček.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Václav Pech vyhrál Agrotec rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

Článek

Pech, který byl na jihomoravské rallye nejrychlejší již v letech 2008 a 2009, byl v čele od první rychlostní zkoušky. Páteční první etapu vyhrál s náskokem 30 sekund na Jakeše a výhru v jubilejním desátém ročníku soutěže bezpečně kontroloval i v sobotu.

Momentálně svého hlavního soka v českém šampionátu Pech nakonec porazil o 26,6 sekundy. Jakeš dokázal v sobotu vyhrát tři ze šesti erzet, pilota vozu Mini John Cooper Works S2000 však porazil maximálně o šest sekund. "Hustopeče jsou specifický závod, který se mi nesmírně líbí. Jede se mezi vinicemi, na cestě je vytahaný písek, nevíte, kde to klouže. Je to o jediné jezdecké chybě. Zvládli jsme to v pohodě," uvedl Pech v tiskové zprávě.

Ocenil ale sobotní výkon Jakeše. "Zrychlil, tak jsme se snažili ještě přidat, abychom vyhráli i druhou etapu, ale už to bylo na hraně rizika. Hlavní je, že jsme udrželi náskok na čele," dodal Pech, který v samostatném hodnocení druhé etapy s Jakešem prohrál o tři sekundy.

Jakeš byl potřetí za sebou v MMČR druhý za Pechem. "V první etapě jsme měli problémy s prachem na šotolině, protože s tímto autem jsem na ní jel poprvé. Nebýt těchto chyb, dalo se s Vencou závodit, protože dneska jsme ho několikrát porazili. Byla to pěkná soutěž, konečně vyšlo počasí," uvedl pilot vozu Citroën DS3 R5.

O třetí příčku se strhl boj

Zatímco o prvním a druhém místě bylo prakticky jasno, o třetí příčku se rozhořel velký boj. V předposlední erzetě se na pomyslnou bronzovou pozici dostal Martin Vlček, který o sekundu předstihl Jana Jelínka. Třetí místo nakonec uhájil i proto, že program rallye poznamenala nehoda Sebastiana Frycze v posledním měřeném testu a řada jezdců následně dostala přidělen náhradní čas.

"Je to můj životní výsledek. Nebýt pátečních problémů, mohlo to být snazší. Měli jsme nepříjemnost s ostřikovačem, v posledním testu bylo přední sklo neprůhledné. Zaostali jsme kvůli tomu o dvacet vteřin. Pokud jde o můj výkon, neustále se snažíme posunovat hranici a pořád nevím, kam až to půjde," uvedl Vlček.

Seriál MMČR bude pokračovat od 11. do 13. července, kdy se uskuteční Rallye Bohemia.

Agrotec rallye Hustopeče, čtvrtý závod mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích:
1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 1:22:15,4
2. Jakeš, Novák (Citroën DS3 R5) -26,6
3. Vlček, Lasevič (Škoda Fabia S2000) -3:29,5
4. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -3:31,2
5. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza) -3:59,4
6. Kurka, Vajík (Škoda Fabia S2000) -5:30,9

Reklama

Související témata:
Agrotec