Hlavní obsah

Bonk s Varaďou připravili vítězný gól Ottawy

Hokejisté Ottawy vyhráli ve třetím utkání druhého kola play off NHL ve Filadelfii 3:2 v prodloužení a ujali se vedení v sérii 2:1. Vítěznou branku připravili pro Wadea Reddena čeští hokejisté Radek Bonk a Václav Varaďa. Ani Minnesota nedokázala proměnit výhodu domácího ledu ve vítězství a Vancouver po výhře 3:2 vede v sérii 2:1.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Philadelphia vedla nad Ottawou po 40 minutách 2:1. Senátoři až do úterního zápasu nedokázali v play off nikdy zvrátit výsledek, pokud po dvou třetinách prohrávali. Marián Hossa však na začátku třetiny zpoza branky nachytal Čechmánka, který neměl hokejku, a zkázu Flyers dokonal Redden. Na jeho střelu český gólman nemohl reagovat, protože před jeho brankou se postrkovalo pět hráčů.

"Varaďa dobře forčekoval a poslal mi to po mantinelu," pochválil Redden svého českého spoluhráče. "Byla tam spousta hráčů, tak jsem to zkusil jenom poslat na branku. Nebyl to žádný krásný gól, ale i takový platí." Obrat v zápase rozlítil domácího trenéra Kena Hitchcocka. "Sice jsme měli puk v držení, ale nedokázali jsme si vytvořit pořádnou šanci. Za stavu 2:1 jsme nebyli schopni přidat další gól," láteřil po utkání kouč Flyers.

Brankáři obou týmů se předváděli především v prodloužení. Čechmánek zlikvidoval střelu krajana Karla Rachůnka, pak i samostatný nájezd Hossy. Na druhé straně měl Patrick Lalime několik dobrých zákroků, ale při největší šanci Philadelphie zasahovat nemusel. Tony Amonte totiž při nájezdu puk ztratil.

"Nejradši bych se nakopal do zadku. Měl jsem střílet, protože Lalime je veliký. Mě to ale ujelo a puk skončil v rohu," zlobil se na sebe Amonte.

Východní konference:
Philadelphia - Ottawa 2:3 v prodl.
Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 0:1. Branky: 5. LeClair, 33. Kapanen - 22. Alfredsson, 41. Marián Hossa, 67. Redden (Varaďa, Bonk). Střely na branku: 22:27. Roman Čechmanek odchytal 66:43 minut a ze 27 střel třikrát inkasoval. Diváci: 19.680. Výsledky předešlých zápasů: 2:4, 2:0. Stav série: 1:2.

Minnesota jen dotahovala

Hokejistům Minnesoty se první domácí zápas v sérii s Vancouverem nepovedl. K úspěchu jim nepomohla ani třetí branka Filipa Kuby v play off. Wild celý zápas jen dotahovali náskok svého kanadského soupeře, ale na gól Daniela Sedina již neodpověděli.

Vancouver přitom vyslal na Dwayna Rolosona v brance Minnesoty pouhých 13 střel.Vyrovnaný souboj mohli domácí přesto dostat do prodloužení, ale v závěrečných sekundách trefil Pascal Dupuis jen tyčku.

Pod dojmem pozápasových bitek ze druhého utkání, za které byla Minnesota potrestána pokutou 25 tisíc dolarů, trestali rozhodčí prakticky každý náznak nesportovního počínání. Poporvé už po sedmi sekundách hry, když vyloučili vancouverského Brada Maye a domácího Matta Johnsona za vzájemnou potyčku.

Všechny góly zápasu pak padly v přesilových hrách. Domácí se na arbitry ale nijak nevymlouvali. "Pískali skoro všechno. Příště proto musíme zlepšit hru v oslabení," říkal jen obránce Wild Willie Mitchell.

Západní konference:
Minnesota - Vancouver 2:3
Třetiny: 1:1, 2:1, 0:0. Branky: 12. Kuba, 31. Gáborík - 7. Morrison, 25. Jovanovski, 33. D. Sedin. Střely na branku: 18:13. Diváci: 19.394. Výsledky předešlých zápasů: 3:4 v prodl., 3:2. Stav série: 1:2.

Reklama