Hlavní obsah

Sainz na Dakaru uvízl v písku a propadá se pořadím

ATAR

V sedmé etapě Rallye Dakar momentálně pokračuje 177 motocyklů, 144 automobilů, a 63 kamionů. Právě sedmý díl pouštního dobrodružství by měl být nejnáročnější v tomto týdnu. Na závodníky čeká celkem 521km velmi těžkého terénu, úplně mimo pisty přes velká dunová pole, pláně plné velbloudí trávy. Na informační tabuli přitom zářil velký nápis. "Bude to váš velký den, těšte se".

Článek

Zajímavostí je, že motocykly startovaly v obráceném pořadí. Jako první vyrazily na trať ti nejpomalejší. Nedošli jsme však k závěru, proč tomu tak je. Ivo Kaštan říkal, že by rozhodně nechtěl startovat jako první, hlavně kvůli obtížné navigaci. Na trase nejsou ještě žádné stopy a pro slabší jezdce je orientovat se bez nich velmi obtížné. Měl také obavy z dunových polí, kde je velká koncentrace motocyklů velmi nebezpečná.

Kaštan udržuje 40. příčku

V průběžném pořadí po průjezdu druhým kontrolním stanovištěm byl mezi motocyklisty nejrychlejší Chilan Carlo de Gavardo, následován průběžným lídrem Comou a Italem Salou. Despres po včerejší havárii velmi zvolnil, necítí se příliš dobře, je nadopován injekcemi proti bolesti. Zatím se pohybuje na dvacátém místě. Ivo Kaštan si stabilně udržuje čtyřicátou příčku.

V automobilech je zatím nejrychlejší Peterhansel, před Alphandem a Millerem. Technické problémy má na 209. kilometru Bruno Saby, který zatím stále opravuje svůj Volkswagen. Špatný den má dnes Sainz, který uvízl v písku před prvním kontrolním stanovištěm, ale už pokračuje v jízdě na 35. pozici. S navigačními problémy se potýká Schlesser.

V kamionech zatím stále kraluje ruský závodník Čagin, těsně následován Staceym. Ostatní kamiony zatím ještě neprojeli ani prvním kontrolním stanovištěm.

Reklama

Související témata: