Hlavní obsah

Ogier vede po odstoupení Meekeho Rallye Monte Carlo o dvě minuty

Francouzský pilot Sebastien Ogier suverénně směřuje za třetím vítězstvím na Rallye Monte Carlo v řadě. Úřadující mistr světa z týmu Volkswagen vede i díky výpadkům svých největších soupeřů před nedělními závěrečnými třemi rychlostními zkouškami téměř o dvě minuty.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Sébastien Ogier s Volkswagenem Polo WRC na trati Rallye Monte Carlo

Článek

S Ogierem dokázal v dosavadním průběhu úvodní soutěže mistrovství světa držet krok pouze Brit Kris Meeke, jenž ale v sobotu musel z druhého místa odstoupit kvůli porouchané převodovce svého citroënu. Následoval tak Fina Jariho-Mattiho Latvalu, který odstavil volkswagen se zničeným zavěšením předních kol v situaci, kdy byl průběžně třetí.

"Je to pro Krise škoda. Zasloužil by si dopadnout líp. Byl to zajímavý souboj. Teď už je to pro mě jiný závod - musím se prostě dostat do cíle," uvedl dvaatřicetiletý Ogier, jenž po pátku vedl před Meekem o pouhých 9,5 sekundy.

Nyní má však trojnásobný mistr světa náskok bez tří desetin dvě minuty před týmovým kolegou Andreasem Mikkelsenem z Norska. Třetí je Belgičan Thierry Neuville na voze Hyundai s odstupem 2:12,2.

Rallye Monte Carlo - po 3. etapě
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R)3:19:05,7
2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R)-1:59,7
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20)-2:12,2
4. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS)-4:25,9
5. Lefebvre, Moreau (Fr./Citroën DS3)-7:29,4

Reklama

Související témata: