Hlavní obsah

Jako na koridě. Hvězda rallye sjela z tratě a potrkala haubnou diváka

Praha/Monte Carlo

Výjev jako ze španělské koridy se odehrál během víkendové Rallye Monte Carlo. Jari-Matti Latvala v průběhu sobotní druhé etapy neudržel svůj volkswagen na trati, proletěl škarpou a skončil na louce mezi diváky. Při snaze vrátit se co nejrychleji zpět na silnici mu ale jeden z přihlížejících zkřížil cestu a finský jezdec jej nabral na haubnu jako býk neopatrného toreadora.

Latvala nabral diváka jako býk toreadora

 
Článek

Divák při karambolu v malé rychlosti spadl na zem, záhy se ale postavil zpět na nohy a neutrpěl žádné zranění. Latvala se nicméně o jeho osud příliš nezajímal, vrátil se na trať a pokračoval v jízdě. Incident nezůstal bez odezvy, finský pilot se ale snažil věc bagatelizovat s tím, že měl neprůhledné čelní sklo a muže před sebou neviděl.

Vicemistra světa z uplynulých dvou sezón ale usvědčily záběry z on-board kamery, že muže musel vidět. Vedení rallye jej proto za opuštění místa nehody - bez toho, aby zastavil a ujistil se, že je divák v pořádku - potrestalo podmíněným zákazem startu v jednom podniku MS a pokutou 5000 eur (asi 135 tisíc korun).

Reklama