Hlavní obsah

Dakar: Domorodý chlapec nepřežil srážku s autem

TAMBACOUNDA

Karavana Rallye Dakar se pomalu blíží do cílového města, metropole Senegalu Dakaru. Páteční bivak v Tambacoundě je poslední zastávkou, poslední noc pod stanem. V Dakaru se již spí po hotelích. Dění ve 13. etapě ale zastřelo úmrtí malého domorodého chlapce.

Foto: Vierka Kaštanová

Při třinácté etapě dakarské Rallye zemřel desetiletý domorodý chlapec. (ilustrační foto)

Článek

Třináctý díl soutěže, k tomu pátek třináctého. Dnešní den Dakaru šťastný rozhodně nebyl. V deset hodin ráno, na 25 km rychlostní zkoušky z guinejského Labé do senegalské Tambacoundy, šest kilometrů před vesnicí Kourahoyne srazil závodní vůz č. 420 pilotovaný litevským závodníkem Maris Saukansem malého chlapce, který se přišel se svojí rodinou podívat na průjezd rallye.

Desetiletý Boubacar Diallo byl ihned vrtulníkem trasnportován do Labé, svým zraněním však ještě během přepravy podlehl. Ředitelství rallye projevilo upřímnou soustrast jeho rodině. Chlapec se stal 50. obětí pouštní soutěže, po australském motocyklistovi Andy Caldecottovi druhou v letošním ročníku.

Všichni jezdci jsou prozatím ještě na trati speciálu. V kategorii motocyklů si po průjezdu CP 1 nejlépe vedl Španěl Coma, následován Despresem, třetí projel Alain Duclos. Náš Ivo Kaštan je na 34. příčce. V kategorii automobilů je pořadí po CP 1 následující: Alphand, De Villiers, Sainz.

Reklama

Související témata: