Hlavní obsah

Teď budu provařený, směje se po natočení reklamy Vojtěch

TEPLICE/PRAHA

Až dosud ho znali většinou jen fanoušci motoristického sportu. Teď se ale situace radikálně změní. Tvář závodníka Štěpána Vojtěcha bude od víkendu ve všech domácnostech. Pilot Czech OMV rallye týmu se totiž stal tváří kampaně nadnárodní rakouské společnosti.

Foto: Event Concept

Jezdci rallye Štěpán Vojtěch (vpravo) a Michal Ernst si během natáčení reklamy pro ÖMV užili spoustu legrace.

Článek
Fotogalerie

"Teď budeme provaření," culil se Štěpán Vojtěch, když s navigátorem Michalem Ernstem místo maratónu rychlostních zkoušek v soutěži prožili třináct hodin natáčením reklamního spotu. "Je nám jasné, že se u spousty kamarádů staneme terčem posměchu, ale zase jsme v sobě našli nové vlohy," smáli se s navigátorem.

Trpělivě plnili pokyny režiséra. Dokola popojížděli soutěžním Peugeotem 206 WRC i civilní podobou stejného vozu podle přání kameramanů. Nasvítit více zprava, pak zleva. Najet ke kameře rychleji, z jiného úhlu... "Jediný problém byl se závodním autem, které není uzpůsobené na tak malé popojíždění," říkal Vojtěch, když jednou z čerpacích stanic pár kilometrů od Teplic co chvíli burácel zvuk nadupaného závodního speciálu.

Během prostojů se zabavili

Pár desítek zvědavců nechápavě pozorovalo celou scénu, kterou v mnoha volných chvílích proťal smích jezdce a navigátora týmu chystajícího se na starty v soutěžích mistrovství světa v Argentině, Německu a na Novém Zélandu. "Počítali jsme, že bude dost prostojů. Neměli jsme s tím problém. Zabavili jsme se," culil se Štěpán Vojtěch.

V reklamním sportu posádku doplní dvě krásky. "Příště by poslední kolo castingu mohlo proběhnout v nějaké kooperaci přímo s posádkou," navrhoval Michal Ernst. "To spíše my jsme měli štěstí, že jsme nemuseli projít výběrem," smál se Vojtěch.

Narozdíl od posádky, která měla místo v reklamě jisté, si ´spolucestující´ české soutěžní posádky vybral přímo rakouský zadavatel. "Holky byly výborné," chválili Vojtěch i Ernst. Ani celodenní přítomnost zástupkyň něžného pohlaví, které protentokrát vystřídaly mechaniky v kombinézách, by však posádku k profesnímu přestupu nezlákala. "Určitě zůstanu u soutěží. Pořád točit by mě nebavilo," vykládal Vojtěch.

Změny pro větší věrohodnost

Scénář většinou nechával bez připomínek. Jen u několika sekcí navrhoval změnu. "Šlo mi o věrohodnost. A také proveditelnost, protože jak byl příběh vymyšlený od stolu, nešlo pak v reálu úplně všechno realizovat," vysvětlil Vojtěch.

Ukončení natáčecího ´maratónu´ znamenalo definitivní stvrzení Vojtěchova snu, jímž bude start v soutěži MS na Novém Zélandu. "Ještě štěstí, že nestíhám televizi," smál se liberecký jezdec. Fakt, že jeho tvář bude nyní mnohem známější bere s nadhledem: "Reklama v televizi může vést ke ztrátě soukromí, ale v takové fázi nejsme. Pro nás je dobré, že se dostaneme do obecného povědomí. A sen splníme vlastně nejen sobě," poukázal Vojtěch na fakt, že jeden z ´nejvěrnějších´ fanoušků bude v říjnu ve výpravě Czech OMV rallye týmu na Nový Zéland.

Reklama

Související témata: