Hlavní obsah

Hirvonen má po pěti podnicích MS o bod méně než loni Kresta

Dvojka týmu Ford v automobilovém mistrovství světa Fin Mikko Hirvonen má stále podporu svého šéfa Malcolma Wilsona, přestože jeho výsledky v dosavadních pěti podnicích MS daleko zaostávají za jeho týmovým kolegou a krajanem Marcusem Gronholmem. Roman Kresta si v minulém ročníku jako dvojka u Fordu vyjel ve stejném období dokonce o bod více.

Článek

Přestože Hirvonen dojel při posledním podniku mistrovství světa ve francouzské rallye na velmi uspokojivém čtvrtém místě, pouze 10 vteřin za třetím Dani Sordem z vedoucí stáje Kronos, jeho výsledky do té doby zůstávaly za očekáváním. Nejlepší umístění zaznamenal v úvodním podniku MS na Rallye Monte Carlo, kde bral dva body za sedmé místo.

Oproti tomu jeho stájový kolega Marcus Gronholm jasně plní roli týmové jedničky, když vyhrál úvodní dva podniky MS v Monte Carlu a ve Švédsku, získal doposud 35 bodů oproti sedmi Hirvonenovým a ze druhého místa stíhá vedoucího muže šampionátu, mistra světa Sebastiana Loeba.

Nicméně důvěru svého stájového šéfa Malcolma Wilsona zatím neztratil. "Za většinu svých problémů Mikko nemůže, měl také mnohem více technických závad než Marcus. Ano, víme. Že udělal chybu v Mexické rallye, ale o jeho další výkony se neobávám," citoval Wilsona internetový server crash.net. Hirvonen v Mexiku převrátil svůj vůz do příkopu krátce po startu 8. rychlostní zkoušky.

"Mikko u nás podepsal smlouvu na tři roky a každý, kdo viděl jeho počínání na trati ve Francii si musí být jistý, že už to nebude dlouho trvat a začne pro nás zajíždět umístění na stupních vítězů," věří Malcolm Wilson svému rozhodnutí.

Jako týmovou dvojku si vybral pro tento ročník právě Hirvonena místo našeho Romana Kresty, který byl v roli dvojky u Fordu v minulém ročníku a po pěti odjetých podnicích MS měl o jeden bod více, než si zatím vyjezdil mladý Fin.

Reklama

Související témata: