Hlavní obsah

Štěpán Vojtěch míří do Argentiny

Již na svou třetí letošní světovou rallye se vydávají Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem. Tentokrát na jihoamerický kontinent, kde se již příští týden odehraje šesté pokračování seriálu MS v Rallye. Posádka Czech OMV Rally Teamu se stejně jako při "mexickém" startu postaví na start s produkčním Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Foto: Event Concept

Štěpán Vojtěch na trati Mexické rallye.

Článek

Štěpán Vojtěch si již vyzkoušel několik ostrých kilometrů na šotolinových argentinských tratích ve společnosti Manfreda Stohla, a to přímo v kokpitu svého produkčního Mitsubishi. Oba tak navazují na zdárnou spolupráci na Mexické rally, z počátku března.

Přítomnost dalšího zástupce barev OMV je pro českou posádku obrovským plusem. "Pro nás bylo velkou výhodou, že byl během testu přítomný Manfred. Jel se mnou několik jízd, potom jsme se také prohodili a pomohl mi identifikovat problém, který jsem měl s autem," kvitoval Štěpán s povděkem přítomnost rakouského pilota, aktuálně čtvrtého muže pořadí MS v rally.

Po ukrojení úvodních testovacích kilometrů na své argentinské štaci, čišela z upocené tváře Štěpána Vojtěcha spokojenost, "Test probíhal oproti tomu v Mexiku vcelku bez problémů. Rozdíl byl v tom, že už jsme věděli co všechno nás bude čekat."

Důležitý bude precizní rozpis

Před vlastním shakedownem projde auto ještě repasí, která se oproti původním plánům poněkud opozdila. "Kontejnery z Mexika dorazily pozdě tudíž všechny teamy měly problémy a nemohly pracovat na autech, jak si představovaly," upozorňuje na nepředvídatelnou situaci pilot Czech OMV Rally Teamu.

Díky přílišné neznalosti místních tratí, nechtějí Štěpán a zejména pak navigátor Michal Ernst ponechat v tomto směru nic náhodě a plně si uvědomují jak důležitý bude precizní rozpis: "Bude obtížné ho napsat dobře, protože ty vložky budou hodně náročné. Přesto věříme, že když sedne a auto bude v bezvadném stavu, vše by mělo fungovat ještě lépe než v Mexiku."

Reklama

Související témata: