Hlavní obsah

Prokop Rallye Akropolis nepojede

PRAHA

Automobilový jezdec Martin Prokop nakonec nebude v příštím týdnu startovat na Rallye Akropolis, které se měl zúčastnit v kokpitu speciálu WRC. V Řecku měl řídit vůz Škoda Fabia, který mu měl zapůjčit Jan Kopecký na oplátku za možnost zúčastnit se dubnové Rallye Tatry v Prokopově šestnáctistovce Citroën C2. Při předchozí soutěži MS na Sardinii se však obě strany nedohodly na finančních požadavcích.

Foto: pro Právo Zdeněk Sluka

Martin Prokop

Článek

"Proti původním dohodám se podmínky razantně změnily a po zvážení všech okolností je nebylo možné akceptovat. Start na Akropolis s vozem specifikace WRC nebyl naší iniciativou, proto bylo jednoduché projekt ukončit. I když si to vyžádá řadu s tím spojených komplikací. Start s Fabií WRC mohl být dalším důležitým bodem v mé kariéře," litoval Prokop v tiskové zprávě jihlavského týmu Jipocar.

Start s vozem jiné značky tým zavrhnul a Prokop bude se spolujezdcem Janem Tománkem v Řecku pouze trénovat. Nejbližším startem posádky, jež se prioritně účastní v MS juniorského šampionátu, bude soutěž mistrovství Evropy Ypres Rally v Belgii (23. - 25. června). Českým fanouškům se červenobílý speciál Citroën C2 S1600 představí na červencové Rallye Bohemia.

Reklama

Související témata: